Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tandır başında yufka ekmek yaptı

Aksaray Belediye Başkanı Dr.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte şehir merkezi ve köylerde kışlık hazırlıklar yapan vatandaşları ziyaret ederek anlamlı bir etkinliğe imza attı.

   

Başkan Dinçer, Aksaray halkının geleneksel kışlık yufka ekmeği yapma geleneğine katılarak, tandır başında kadınlarla birlikte ekmek yapımına katıldı.

Tandır başında samimi bir ortamda gerçekleşen etkinlikte, Başkan Dinçer, kadınlarla birlikte hamur yoğurma ve yufka açma işlemlerine katıldı. Ardından tandırda pişirilen ekmekler, kısacık bir süre içinde nefis kokularla dolu bir sofra hazırladı.

Başkan Dinçer, bu güzel anları sosyal medya hesabından paylaşarak, “Kışlık yufka ekmek, tandır yandı, bazıları alındı. Aksaray’ımız için şimdi, kışlık yufka ekmek zamanı, hadi herkes ekmek ederken söylenen bir söz yazsın!” diyerek tüm vatandaşları kışın gelişini sıcak bir dostlukla karşılamaya davet etti.

Bu etkinlikle birlikte Aksaraylılar, kışa güzel bir geleneği yaşatarak girmenin mutluluğunu yaşadılar. Başkan Dinçer’in katılımı ve paylaşımcı ruhu, şehirdeki dayanışma ve birlik duygusunu pekiştirdi.

Haber; Fatma Altınok