Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TAHİNLİ İLGİ GÖRÜYOR

aksaray’da odun ateşinde pişirilen yöresellezzetlerden

aksaray’da odun ateşinde pişirilen yöresellezzetlerden tahinli pide, ramazanda yoğun talep görüyor. 

orta anadolu’nun yöresel lezzeti tahinli pide; un, şeker,maya, su ve bol tahin karışımından elde edilen hamurun, taş fırında odun ateşiyle10 dakika pişirilmesiyle yapılıyor.

sadece ramazanda yapılan tahinli pide, tok tutması velezzetiyle kent merkezinin yanı sıra çevre illerden de yoğun ilgi görüyor.

kent merkezindeki fırınında pide üreten Şefik Şen, aamuhabirine yaptığı açıklamada, pideyi ramazana özel çıkarttıklarını söyledi.

tahinli pideyi 4 çeşit un karışımından yaptıklarınıanlatan Şen, şöyle konuştu:

“yapılması, pişmesi ve soğuyup paketlenmeaşamasından geçiyor. pidenin en büyük özelliği sadece ramazandayapılması ve odun ateşinde pişmesidir.  günde bin 300 ile bin 400arası ürün satıyoruz. tok tutma özelliği dolayısıyla sahurda daha çok tercihediliyor. un, şeker, maya, su ve bolca kullanılan tahin karışımından eldeedilen hamur, el maharetiyle açılıyor. büyükçe açılan yufkanın üzerine tahindökülerek rulo şeklinde kıvrılıyor. parçalara ayırarak gül şekli verilenhamur, fırında 10 dakika pişirilerek hazır hale getiriliyor. aksaraylılar,tahinli pideyi eşine dostuna götürüyor. Çok ilgi görüyor.”

Şen, aile işletmesi fırında 15 kişinin çalıştığınıbelirterek, İzmir, ankara ve İstanbul’a da pide gönderdiklerini sözlerineekledi.

vatandaşlardan Ömer deniz ise tahinlinin ramazana özelolduğunu belirterek, “her ramazanda alıyoruz. aksaray’a özgü bir damaktadı. severek tüketiyoruz. sahurda tükettiğimizde gün içinde toktutuyor. İsteyen iftar zamanı da tüketiyor.” ifadelerini kullandı.

aa

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Ağaçören ilçesinde çocukların spor
Sıradaki Haber Ağaçören’de futsal coşkusu: Çocuklar sporla buluşuyor!