Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SÜT ÜRETİCİLER BİRLİĞİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

İlimizde görev yapan yerel

İlimizde görev yapan yerel ve ulusal basıntemsilcileriyle bir araya gelen aksaray merkez İlçe süt Üreticileri birliğibaşkanı esat zengin, “bu sene süt birliğimizin 4 yıllık seçimi Üçüncü ayda,zooteknik derneğimizin 3 yıllık seçimleri dördüncü ayda, aksÜtbİr a.Ş’nin 3yıllık seçimi de yeni yapıldı. 

süt üreticileri birliği başkanı esat zengin, süt birliği2014 yılında türkiye’ye örnek olacak bir seçimlerimiz vardı. bu seçimde birçokkişi ciddi mücadele verdi. ama üyelerimizin desteği ile karşı taraf kaybetti.birlik seçim ilanı 1 gün eksik yapıldı diye mahkemeye verilmiştik. o mahkemehalende devam etmektedir. o günden bugüne 3 defa genel kurul yaptık. amakarşımızdaki bir gurup hiç boş durmuyor. ceplerine iftira, yalanı doldurupherkese bir leblebi ikram eder gibi söylüyorlar” dedi.

mÜcadeleden vaz geÇmeyeceĞİm

Üreticilerin hakkı olan suni tohumlama yetkisininavrupa’da, amerika’da, rusya’da olduğu gibi her üreticinin kendisine verilmesiyönünde çaba verdiğini vurgulayan esat zengin, “yıllardır birde sütsanayicileriyle mücadelem var. hem de bu çok ciddi bir mücadele. gıda tarım vehayvancılık bakanı ahmet eşref fakıbaba tüzüğümüzde bir iyileştirme yaptı.Örgütlü satışlar ön plana çıktı ve destekler artırıldı. birlikle pazarlamayanüyelerin düşmesi esası ortaya getirildi. bende bizle çalışmayan tüm birliküyelerine bildirdim. ancak buna uyan oldu uymayan oldu. ancak bu arada sütsanayicileri boş durmadılar. bakanlığa gidiyorlar, siyasete gidip bizlerişikayet edip baskı altına almaya çalışıyorlar” diye konuştu.

“5 yilda 17 mİlyon 909 bİn 556 tl vergİ Ödedİk”

Örgütlü çalışmanın devlete olan katkısından bahsedenzengin, “aksaray ili merkez İlçe süt Üreticileri birliği şirketlerinceüreticilerden müstahsil makbuzu ile süt alıp sanayiciye faturalı satılan sütlerdendolayı maliyeye ödenen vergiler, ticaret borsasına ödenen tescil bedel ve merafonuna ödenen vergiler ile aynı üreticilere devletten gelen süt destekleri,birlik üyelerinden sanayicinin örgütsüz kapsamda kendi müstahsil makbuzu ilealdığı sütlerden kdv kaybı ile aynı üyelere devletten gelen süt destekleriniaçıklamak isterim. müstahsil makbuzu ile alınan birlikçe pazarlanan sütlerinticari kanununa göre işleme tabi olan vergilendirmeden dolayı vergi dairesine 5yılda, ticaret borsası tescil bedeli ve mera fonunu olmak üzere toplam 17milyon 909 bin 556 tl vergi ödedik. süt birliğinden pazarlanan sütlere tarımbakanlığınca doğrudan üreticinin hesabına gönderilen süt desteği ise 17 milyon95 bin 358 tl. birlik üyesi olup da sanayicinin örgütsüz süt alımından doğankdv vergi kayıp tutarı da 6 milyon 848 bin 203 tl’dir. birlik üyesi olup dasanayicinin örgütsüz kendi müstahsil makbuzu ile üreticilerden aldığı sütlerebakanlıktan gelen süt desteği tutarı da 4 milyon 911 bin 802 tl. bu miktarsanayicinin örgütsüz aldığı için devlete getirdiği yükün maliyetidir. bizbunlar için örgütlü çalışmaya zorlarken bazı engelleri aşamasak bile tüzük,kanun bizden yana. bu mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayacağım.  2014 yılında bedelsiz küpelemeyi üreticilerealacağım diye söz vermiştim. tarım bakanı fakıbaba ile milletvekilimiz İlknurİnceöz’ün desteğiyle ücretsiz küpeleme bu yıl başlattık. sadece aksaray’dadeğil türkiye’de bir üretici örgütsüz süt pazarında olamayacağını hepimizgöreceğiz” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Biletbayisi.com, Kurban Bayramı dönemi 14-23
Sıradaki Haber Bayram tatili için uçak ve otobüs biletlerinde doluluk oranı rekor seviyede