Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SÜT BİRLİĞİ İSTİŞARE TOPLANTISINI YAPTI

ağaçlı melendiz oteldedüzenlenen istişare

ağaçlı melendiz oteldedüzenlenen istişare toplantısında katılımcılara yönelik açıklamalarda bulunanbirlik başkanı esat zengin, önemle üzerinde durduğu süt üreticisi, süttedarikçisi, kooperatifler, birlik ve süt sanayi konuları hakkında çok önemlibilgiler aktardı.

sÜt Üretİcİsİ nasil olmali

süt’ün sağımından sanayiciyeteslimine kadarki sürecin çok önemli olduğuna dikkat çeken başkan zengin, “sütmemeden çıktığı gibi tertemiz muhafaza edip sanayicisine teslim etmekle yükümlüolan bir süt mesleğidir. eğer üretici sütünü tertemiz teslim etmiyor ve kirlipaslı sütünü veriyorsa o üretici değildir. bizim kabullendiğimiz üreticiliktenuzak” dedi.

tedarİkÇİ kİmdİr?

“tedarikçi bizim birliğimizinalt yapısını oluşturan, üreticinin sütünü alıp soğutan sanayiciye teslim edenbir meslek dalıdır” diyen zengin, “tedarikçimiz hiçbir zaman tüccarzihniyetinde değil , süt tedarikçisi olgusuyla çalışmaya devam ettiği süreceçok daha iyiye gideceğimiz bilinmelidir. biz temeli sizinle oluşturduk butemeli hiçbir zamanda bozmayı düşünmüyoruz. yine sizlerin aracılığıyla busistemi devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

Üretİcİ olmadan; bİrlİk,tedarİkÇİ, ve sanayİcİ olmaz

birliğin her türlü fedakarlıkiçerisinde olduğuna dikkat çeken başkan zengin, “sütün pazarlanması kaliteninyükseltilmesi  sanayiciye teslimatıvardır. sanayicinin de asıl görevi kaliteli sütü almak, işlemek, mamulüne yerbulmak dünya çapında pazarlamak hiçbir zaman üreticiyi mağdur etmeyecek birçalışma sistemi sergilemek. burada asıl var olan üreticidir. Üretici olmadantedarikçi, birlik, sanayici neye yarar. bunların hepsi üreticiye yönelik üreticinin korunmasına yönelik sütündüzgün bir şekilde üretilmesi, pazarlanması ve işletilmesine yönelik sistemintabanında üretici var. Üreticinin arasında tedarikçi, tedarikçinin arasındabirlik, birliğin çalışma ortağı şu an çalıştığımız sütaş ve birkaç küçük firmavar. bu nedenle sütü temiz, kaliteli olmalı ve herhangi bir katkıbulundurmamalı.”

bİrbİrİmİze destek vermelİyİz

 “eğer bir sanayici yem üretiyorsa o yemi desatmak durumunda ancak makul ölçüler çerçevesinde. sütünü aldığı üreticiyedoğrudan yada tedarikçileri aracılığıyla bir çalışma ortaklığı içerisindebirbirimize ivme katmalı ve birlik üretici ve sanayici olarak birbirimizedestek vermeliyiz. bu birlikteliği kolay yakalamadık ve kolayda bozamayız. sütkalitemizi iyileştirmek yönünde, Örgütsüz çalışanlara bakarak kalitemizhepsinden iyi fakat yurt dışına ihracata gelindiğinde kalitemiz daha iyiolmalıdır. bunun içinde süt tedarikçilerimiz daha titiz çalışacak ve aslakaliteyi bozdurmayacak, kaliteyi bozan tedarikçi veya üretici varsa oüreticiyle çalışmayı terk edecek. tüccar olmayacak ve asla bir tüccarmantığıyla çalışmayacak. sanayicinin ortaya attığı bir talep var. nedir bu?nokta soğutmalar.. yani üretici sütü soğutma merkezine kendi getirecek kendidökecek ve üreticinin eline yüksek para geçecek ve süt kaliteli olacak. bundahaklılık payı var. ancak şu aşamada buna üreticilerimiz henüz yatkın olmadığı,Üreticimizle yapılacak anket sonucuna göre talepleri ne yönde ise ve biz buçalışmayı nasıl aktif hale getirebilir nasıl ortak bir iyileştirme yolunagidilir ileriki zamanlarda yapılacak ortak istişarelerle çalışma yolunubulacağız. biz birlik olarak yola çıktığımız üreticinin, tedarikçinin vesanayicinin aleyhine olan hiçbir çalışmayı desteklemedik ve bu çalışmayı nasılyürüteceğimiz konusunda sizlerden destek bekliyoruz.  kaliteli süt üretmek kaliteli bir şekildesanayiciye teslim etmeliyiz. birlik üretici, tedarikçi birlik ve sanayici birzinciriz. birimizin sıkıntıya girmesi hepimizi sıkıntıya sokacaktır. bu nedenleherhangi bir olumsuzlukta hep birlikte oturup çözme yolunu bulacağız. sütkalitesini daha da iyileştirmede ne yapabiliriz sürekli birbirimizle iletişimiçinde olmalıyız” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

  Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde “Mikrobiyota ve Terapötik Kullanımı” Semineri Düzenlendi