Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Süper Lig’de son düzlük: Galatasaray şampiyonluğunu ilan edebilir!

Trendyol Süper Lig’de son düzlüğe girildi. Sezon boyunca Galatasaray ve Fenerbahçe arasında geçen şampiyonluk yarışı, bu hafta sona erebilir. Detaylar haberimizde.

Trendyol Süper Lig’de son

Trendyol Süper Lig’de 36. hafta heyecanı bugün oynanacak maçlarla yaşanacak. Şampiyonluk yarışı ve düşme hattının dikkatleri üzerine çektiği 36. haftada Galatasaray, Fatih Karagümrük’ü mağlup etmesi ve Fenerbahçe’nin puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğunu ilan edecek.

  1. haftada oynanacak karşılaşmalar şu şekilde:

Adana Demirspor – Gaziantep FK

Alanyaspor – Beşiktaş

Fatih Karagümrük – Galatasaray

Fenerbahçe – Kayserispor

Hatayspor – MKE Ankaragücü

Kasımpaşa – Antalyaspor

Konyaspor – Samsunspor

Pendikspor – Çaykur Rizespor

Sivasspor – Başakşehir

Trabzonspor – İstanbulspor.

  1. hafta karşılaşmalarının hepsi bugün saat 19.00’da başlayacak.

Fenerbahçe’nin Şampiyonluk Şansı Nedir?

Sezona fırtına gibi bir başlangıç yapan Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi eleme maçları ve Trendyol Süper Lig’de aldığı gösterişli galibiyetlerle şampiyonluğun en büyük adayları arasında gösteriliyordu. Lig’de 2. haftada oturduğu liderlik koltuğundan 24. haftaya kadar kalkmayan sarı lacivertliler ligin bitimine az bir süre kala deplasmanda yaptığı puan kayıplarıyla şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. 90 puanla Galatasaray’ın ardından 2. sırada yer alan Fenerbahçe, önümüzdeki hafta Rams Park’ta lider Galatasaray’a konuk olacak. Şampiyon olabilmek için çıkacağı 3 maçın 3’ünü de kazanmaktan başka çaresi olmayan sarı lacivertliler, bu süreçte Galatasaray’ın da çıkacağı maçlarda puan kaybı yapmasını bekleyecek. Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansını sürdürebilmesi için 37. haftada oynanacak derbiye en fazla 6 puan farkla çıkması gerekiyor.

Galatasaray’ın Şampiyonluk Şansı Nedir?

Sezona rakibi Fenerbahçe kadar etkili başlayamayan Galatasaray, sonradan açıldı. Sahadaki oyun ve alınan sonuçlar bakımından sezon başında Fenerbahçe’nin gerisinde görünen sarı kırmızılılar adeta bir açıldı pir açıldı. 25. haftada oturduğu liderlik koltuğundan bir daha kalkmayan Galatasaray, ligde çıktığı son 16 maçın hepsini kazanarak geçen sezon kırdığı rekorunu geliştirdi. En yakın takipçisi Fenerbahçe’nin Sivas ve Konya deplasmanlarında aldığı beraberliklerin ardından puan farkını 6’ya çıkaran Galatasaray, kalan 3 maçından 4 puan çıkarması halinde Fenerbahçe’nin ne yaptığına bakmaksızın şampiyon olacak. Ayrıca bugün oynanacak karşılaşmalarda Galatasaray, Fatih Karagümrük’ü yenmesi ve Fenerbahçe’nin Kayserispor karşısında puan kaybetmesi halinde ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek ve önümüzdeki hafta oynanacak olan Fenerbahçe derbisine şampiyon olarak çıkacak.

Hakan Hidayet Deniz