Gerçekleştirilen ziyarette Kıbrıs Gazisi Ömer Böge’ye Türk milletinin şükran duyguları iletildi. Komutan Gürsu ve Müdür Vekili Yaşçın, gazilere gösterilen vefanın toplumsal dayanışmanın temel unsurlarından biri olduğunu vurguladı. Ziyaret sırasında gazinin anıları dinlendi, Kıbrıs Barış Harekâtı’nda yaşanan kahramanlıklar bir kez daha hatırlandı.
İlçe protokolü, Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinde gazilerin büyük fedakârlıklar gösterdiğini hatırlatarak, gazilere minnet duymanın yalnızca özel günlerle sınırlı kalmaması gerektiğini ifade etti. Vatan için verilen mücadelenin asla unutulmayacağını dile getiren yetkililer, her zaman gazilerin yanında olacaklarını kaydetti.
Kıbrıs Gazisi Ömer Böge ise ziyaret dolayısıyla büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, devletin ve güvenlik güçlerinin kendisini hatırlamasının kendisine moral ve güç verdiğini ifade etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimi ve samimi sohbetler eşliğinde sona erdi.
Ağustos Gerçe

