Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SULTANHANI ALAADDİN KEYKUBAT CAMİ İBADETE AÇILDI

sultanhanıilçesinde hayırsever vatandaşların katkısı

sultanhanıilçesinde hayırsever vatandaşların katkısı ile yaptırılan alaaddin keykubatcamii törenle ibadete açıldı.

açılıştörenine ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, İlemniyet müdürü ali karabağ, sultanhanıkaymakamı murat karasu, İl genel meclisbaşkanı muammer tüzün, İlmüftüsü cemalettin bal, sultanhanıbelediye başkanı fahri solak, atsobaşkanı cüneyt göktaş, atso meclisbaşkanı fatih tekin, İlçe emniyetmüdürü halil azgın, daire amirleri,diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

törenilk olarak saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. ardındankuranı kerim tilaveti ile devam etti. alaaddin keykubat cami yaptırmaderneği başkanı emekli din görevlisi bilal altınsoy’unkonuşması ile devam etti. altınsoy konuşmasında cami inşaatı yapımında destekveren hayırseverlere teşekkür ederek “1965 yılında şuan bu camininyerine küçük ve taştan bir cami yapılmıştı, bu camimiz konya aksaray yolunungenişlemesinden dolayı yıkılarak bugün açılışını yaptığımız sultanalaaddinkeykubat camimizi yaptırdık, camimizde yaklaşık 1200 kişi kapasiteli veyol boyunda olduğu için her an her dakika cemaati olan bir camimiz, yanikısacası rabbim az çok yardım edenlerden razı olsun sultanhanına yakışır bircamimiz oldu” dedi.

 ardındanbir konuşma da belediye başkanı fahri solak yaptı. başkan solak cami inşasıiçin emeği geçenlere teşekkür ederek “sultanhanı İlçemize yakışırşekilde bir cami kazandırdık, o kadar güzel bir işe imza attık ki bu cami yapımaşamasında akşam vakti yoldan geçen bir kamyon şoförü bir hayır sever bile camiinşasına yardımda bulundu inanın türk milleti olarak bizim değerlerimize sahipçıkmamız bizleri ayakta tutan hasletlerimizdendir.” dedi.

 İlmüftüsü cemalettin bal ise yaptığı konuşmada sultanhanı ilçesine yakışırşekilde alaaddin keykubat camine katkıda bulunan yardım severlere teşekkürederek bu güzel camimizin cemaati bol olsun dedi.

sultanhanıkaymakamı murat karasu ; “kaymakam karasu “camiler anadolu’nun fethiyleher yere kondurulan adeta ülkenin bir tapusu bir aidiyet sembolüdür. ayetikerimede allah’ın mescitlerini ancak allah’a ve ahret gününe iman eden, namazıdosdoğru kılan, zekatı veren ve sadece allah’tan korkan kimseler imar ederdenmekte. peygamber efendimiz ( s.a.s ) bu konuda “kim allah’ın rızasınıdileyerek bir mescit bina ederse allah’ta onun için cennette bir sarayhazırlar” diye buyurmuştur. cami nefes aldığımız dost bir ev, omuzlarımızınbirbirine değdiği bir birlik yuvası, zenginin fakirle, işçinin işverenle, yönetileninyönetenle, yerlinin yabancı ile bütünleştiği büyük bir mabettir’’diyerekemeği geçenlere teşekkür etti.

konuşmalarınardından sultanhanıalaaddinkeykubat camii İl müftüsü cemalettin bal’ın duasıile ibadete açıldı ve Öğle namazı cemaat ile birlikte kılındı.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay
Sıradaki Haber Aksaray’da görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Bolu’ya atandı!