Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şube Başkanı Toprak’tan ücretli öğretmenlere yönelik açıklama

Türk Eğitim Sen Aksaray

Türk Eğitim Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, ücretli öğretmenlik uygulamasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, ücretli öğretmenlik uygulamasının bir kölelik sistemi olduğunu vurgulayarak bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirtti.

Türk Eğitim Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, ücretli öğretmenlik yapan öğretmenlerin sesi olarak yapılan uygulamanın bir an evvel sona ermesi gerektiğini ifade eden Toprak, “Ücretli öğretmenlik uygulaması, istisnai durumlar için bir pansuman tedbirdir. Hem öğretmenlerimiz için hem öğrencilerimiz için zorlu bir süreç. Uygulama kapsamında öğrencilerimiz sürekli yeni öğretmenlerle yoluna devam etmek zorunda kalıyor, aynı şekilde öğretmenlerimiz de. Sürekli kadro değişimi sadece öğretmenlerimizi değil eğitimi de mağdur ediyor” dedi.

Ücretli öğretmenlerin neredeyse tamamının asgari ücretin altında gelire mahkum edildiğini dile getiren Başkan Toprak, “Ücretli öğretmenlerimizin neredeyse tamamı asgari ücretin altında bir gelire mahkûm oluyor. Asgari ücret, herhangi bir ilave nitelik gerektirmeyen işlerde çalışanlara ödenen en dip ücrettir. İş kanunlarımıza göre, herhangi bir işletme asgari ücretin altında bir gelirle işçi çalıştırırsa bunun cezai müeyyidesi vardır. Fakat ne hazindir ki, devletimiz bizzat kendisi bu kuralı ihlal etmekte ve fakülte mezunu öğretmenleri en dip ücretin altında bir gelirle çalıştırmaktadır. Bizim bu ayıptan acilen kurtulmamız lazımdır. Bunun yolu da ücretli öğretmenliğe gerek kalmayacak sayıda öğretmen ataması yapmaktır” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Haber: Fatma Altınok