Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şube Başkanı Toprak; “Unutulmamalıdır ki, mazeret tayin talebi bir keyfiyet değil zorunlu bir durumdur”

Türk Eğitim Sen Aksaray

Türk Eğitim Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, öğretmenlerin mazerete bağlı atamalarına yönelik konuştu.

18 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşecek olan öğretmenlerin mazerete bağlı atmalarına yönelik konuşan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Toprak; “Unutulmamalıdır ki, mazeret tayin talebi bir keyfiyet değil zorunlu bir durumdur. Özellikle aile birliğinin sağlanması, son derece makul ve insani bir taleptir” ifadesin kullandı.

Öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığından beklentisine değinen Şube Başkanı Toprak; “Meslektaşlarımızın MEB’den beklentisi, tüm kontenjanların başvuruya açılarak başvuru taleplerinin karşılanmasıdır. Bu anlamda, mağduriyetlerin giderilmesi için il emri hakkı verilmesi ve uzun yıllardır il içi tayin bekleyen eş durumu mağduru öğretmenlerimiz için ilçe emri uygulamasının da hayata geçirilmesi önem arz etmektedir” dedi.

Üç yıl çalışma şartını tamamlamış öğretmenlerin ilçe emri hakkının verilmelidir şeklinde ifade kullanan Şube Başkanı Toprak;  “Çünkü öyle ilçelerimiz vardır ki, birçok ilin birbirine olan mesafesinden çok daha fazla uzaklıktadır. 50 km mesafeden uzak ve üç yıl çalışma şartını tamamlamış öğretmenlerimize mutlaka ilçe emri hakkı verilmelidir. Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in öğretmen odalarından yükselen bu haklı talebe kayıtsız kalmayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Fatma Altınok