Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şube Başkanı Toprak; “mülakatla değil, öğretmen yetiştirme sürecinde yapılmalıdır”

Aksaray Türk Eğitim Sen

Aksaray Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Toprak eğitim fakültesi mezunlarının zorlu sınavdan sonra mülakat sistemine dâhil edilmesine yönelik konuştu.
Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Toprak; “Eğitim fakültesini başarıyla bitirmiş, KPSS’de yüksek puan alarak on binlerce aday arasından sıyrılmış bir öğretmen adayını, son düzlükte MÜLAKATLA elemenin ne bilimsel, ne mantıki ne de vicdani izahı olamaz” şeklinde konuştu.
Mülakatla değil öğretmen yetiştirme sürecinde yapılası gerektiğini vurgulayan Şu Başkanı Toprak;” Eğer bir nitelik ve yeterlilik sorgulaması yapılacaksa; objektiflikten uzak 45 dakikalık mülakatla değil, öğretmen yetiştirme sürecinde yapılmalıdır” dedi.
Öğretmen liselerinin açılması gerektiğini ifade eden Şube Başkanı Toprak; “Öğretmen liselerini açacaksınız, yüksek puanla eğitim fakültesi programlarına yerleştireceksiniz, fakülte eğitimi sürecinde gerekirse bir yıl staj uygulamasına alacaksınız; işte, mülakatla ya da izleme/değerlendirmeyle o elemeyi, bu aşamalarda gerçekleştireceksiniz” dedi.
Şube Başkanı Toprak sözlerinin devamında ise; “Bu şekilde olursa yüz binlerce öğretmen adayını ve varını yoğunu evlatlarının eğitimine sermaye eden ailelerini hayata ve devletine küstürmemiş olursunuz. Aksi takdir de, öğretmen olma arzu ve hedefindeki pırıl pırıl gençlerimizi üç harfli zincir marketlerde kasiyer/tezgâhtar olmaya mahkûm edersiniz. Vebali vardır” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.
Haber: Fatma Altınok