Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şube Başkanı Toprak, “Akademisyenlerimizin tek derdi bilim üretmek olmalı”

Türk Eğitim Sen Aksaray

Türk Eğitim Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, akademisyenlere yönelik bir paylaşımda bulundu. “Akademisyenlerin tek derdi, bilim üretmek olmalıdır” şeklinde ifade kullanan Şube Başkanı Toprak, akademisyenlerin sadece bilgi üretmek ile meşgul olmaları gerektiğini belirtti.

“Zihni ve gündemi geçim derdiyle meşgul olan akademik personelimizin, sağlıklı bilim hizmeti vermesini nasıl bekleyebiliriz” ifadesini kullanan Şube Başkanı Toprak; “Yoksulluk sınırının altında maaş alan akademisyenlerimizin ücretleri artırılsın. Bilim insanlarımıza araştırma ve projeleri için akademik destek ödeneği verilsin. Ek ders ücretleri %100 artırılsın” şeklinde taleplerde bulundu.

Akademisyenlere yönelik açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Toprak, Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından hazırlanan maddeleri yayınladı. Akademisyenlere yönelik oluşturulan maddeler şu şekildedir;

“Geliştirme ödeneğinin, üniversitelerin bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik yapısı ön planda tutularak, öğretim elemanı sıkıntısı çeken gelişmekte olan üniversitelere daha öncelikli olarak ve daha yüksek oranlarda ödensin.

Üniversitelerde uygulanan ders saati ücretleri ve sınav ücretleri en az iki katına çıkartılsın ve unvanlara göre uygulanan ücret ayrımı ortadan kaldırılsın.

İkinci öğretim programlarında görevlendirilen personelin ücretleri artırılsın.

YÖK ve bağlı kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi idari personelden; mesleklerinde yüksek lisansını tamamlayanlara %20 ve doktorasını tamamlayanlara %40 oranlarında ek özel hizmet tazminatı ödensin.

Öğretim eleman ücretleri iyileştirilsin.

Akademisyenlerin ders ücretleri en az %100 oranında arttırılsın.

Her dönem için akademisyenlere bir maaş eğitim-bilim yardımı verilsin.

En düşük akademisyen maaşı yoksulluk sinirinin en az 2 kati olsun” şeklinde maddeler içerdi.

Haber: Fatma Altınok