İklim değişikliğinin etkileriyle mücadele ve suyun verimli kullanımı amacıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde yürütülen “Su Verimliliği Seferberliği” kapsamındaki çalışmalar ülke genelinde hız kazandı. Bu çerçevede Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında “Su Verimliliği İş Birliği Protokolü” imzalanarak önemli bir adım atıldı.
Protokol kapsamında, eğitim materyalleri geliştirilerek tüm Türkiye’deki okullarda su bilincinin artırılması hedeflendi. Bu materyallerin yaygınlaştırılması için 81 ilde “Su Verimliliği Eğiticilerinin Eğitimi Programı” düzenlendi. Programlara koordinatör öğretmenler, yöneticiler ve toplam 1.200 eğitici katıldı. Eğitimler çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Öğrencilerin yaş düzeylerine göre uyarlanmış şekilde hazırlanan eğitim setlerinde, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerine özel içerikler yer alıyor. Eğitim setleri; oyunlar, etkinlikler ve görsel materyallerle zenginleştirilerek çocukların dikkatini çekmeyi ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyor.
Diyarbakır İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından pilot olarak başlatılan ve başarılı bulunan “Su Gönüllüsü Gençler Sahada” programı, sosyal, kültürel ve atölye çalışmalarıyla ülke genelinde uygulanmaya başlanacak. Böylece öğrencilerin yalnızca teorik değil, pratik olarak da suyun korunmasına yönelik bilinç kazanmaları sağlanacak.
Bu çalışmalarla yaklaşık 1 milyon öğretmen ve 20 milyon öğrenciye ulaşılması, su verimliliği alanında toplumsal bir dönüşüm sağlanması hedefleniyor. Eğitimlerin sürdürülebilir ve sistematik bir yapıya oturtularak zincirleme etkiyle daha geniş kitlelere ulaşması planlanıyor. Eğitim setlerine ulaşmak isteyenler Bakanlığın resmi internet adresini ziyaret edebilecek.
Haber Merkezi