Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Su kaynaklarımızı gözümüz gibi koruyalım

Aksaray Belediye Başkanı Dr.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, su tüketimi konusunda vatandaşları uyardı.
Mamasın Barajında suyun azaldığının görülmesiyle birlikte Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray halkını uyardı. Yaz aylarının gelmesi birçok alanı etkilenmeye başladı. Artan sıcak havalar en çok suların azalmasına etki gösteriyor. Barajların çekilmeye başlaması kuraklığa neden olurken, suyun dikkatsizce tüketilmesi bu olayı daha fazla tetikleyen etken oluyor.

         

Aksaray Belediye Başkanı Dinçer, sıcak havaların aşırı buharlaşmaya sebep olmasıyla birlikte içme suyu kaynaklarının tükendiğini belirtti. Vatandaşları su tüketiminde dikkatli olmaları gerektiğini, gereğinden fazla suyun kullanılmaması, boş yere suyun israf edilmemesi hususunda uyardı. Belediye Başkanı Dinçer, su tüketimi konusunda bilinçli davranış gösterilmesi ve farkındalık oluşturmasının önemli olduğuna dikkat çekti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Dinçer; “Sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, aşırı buharlaşma ve artan su tüketimi nedeniyle içme suyu kaynaklarımız hızla tükeniyor. Lütfen su kaynaklarımızı gözümüz gibi koruyalım, israfa girmeyelim, suyumuzu dikkatli kullanalım.” dedi.
Haber: Fatma Altınok