Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sonbahar ŞAP aşılama faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor

Aksaray Tarım ve Orman

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ‘Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı’ kapsamında Aksaray ilinde yürütülen sonbahar ŞAP aşılama kampanyası 17 Kasım 2023 tarihinde sonlanacağını belirtti.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı’ 1 Eylül itibariyle başlamıştı. Sonbahar ŞAP aşılama kampanyası ilçe ve ilçe tarım orman müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.
Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, sonbahar ŞAP aşılama faaliyeti ile il genelinde bütün büyükbaş hayvanları aşılamak hedefleniyor. Sonbahar ŞAP aşılama faaliyeti ile büyük baş hayvanlara ilaçlama yapılarak hayvanları olası hastalıklara karşı korumak amaçlanıyor.
Sonbahar ŞAP aşılama faaliyeti ile hem hayvanlarını korunuyor hem de hastalığın meydana getirebileceği verim kayıplarının, ölüm ve tedavi maliyeti düşürülerek ekonomik kayıpları önüne geçilmesi hedefleniyor. Üreticilerin ekonomik kayıp yaşamları ve üretime devam etmeleri sebebiyle önemli bir nitelik taşıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen sonbahar ŞAP aşılama faaliyetiyle Aksaray genelinde hayvancılıkla uğraşan ve çiftçilerin bu önemli konuda hayvanlarını aşılamaları konusuna dikkat çekerek hayvanları hastalıklara karşı korumak amacıyla aşılama faaliyetinde yararlanılması gerektiği belirtildi.
Tarım il Müdürlüğü tarafından yürütülen aşılama çalışmaları 1 Eylül itibariyle başlamış olup 17 Kasın 2023 tarihinde sonlanması planlanıyor. Sonbahar ŞAP aşılama faaliyetleri Aksaray genelinde tüm hızıyla devam ediyor.
Haber: Fatma Altınok