Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SON GÜN 31 TEMMUZ

sosyal güvenlik İl müdürü

sosyal güvenlik İl müdürü bilal akgÜn yapmış olduğu basınaçıklamasında;“7143 sayılı “vergi ve diğer bazı alacakların yenidenyapılandırılması İle bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına İlişkin kanun”18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğegirmiştir. sgk borcu olan vatandaşlarımızın 7143 sayılı yasaya göreborçlarını yapılandırmaları için müracaat tarihi 31 temmuz 2018tarihinde sona ermektedir. yasanın, sosyal güvenlik kurumualacaklarımızın yapılandırılmasında sağladığı büyük kolaylıklarve imkânlar şunlardır: 

2018 mart ve öncesi sosyal güvenlik kurumuna olan(kiralama ve sağlık hizmet sunucularına yapılan yersiz ödemeler hariç) tümborçlar 7143 sayılı kanun kapsamında gecikme cezası ve gecikme zammı yerineyi-üfe ile güncellenerek yapılandırılacaktır.

yine iş kazası, meslek hastalığı, adi malullük, malullükve ölüm nedeniyle borcu olan, yersiz aylık alan kişilerin borçlarıtaksitlendirilebilecektir.

bağ-kursigortalıların(İsteğe bağlı hariç) durdurulanborçları gecikme zammı/cezası yerine yi-üfe hesaplanarak 31 ağustos 2018tarihine kadar ödenmesi halinde hizmetten sayılacaktır. 

peşin ödeyene gecikme zammı/cezası yerine hesaplananyi-üfe de yüzde 90 indirim sağlanacaktır.

İlk iki taksiti süresinde ödeyene gecikme zammı/cezasıyerine hesaplanan yi-üfe de yüzde 50 indirim olacaktır.

İdari para ceza anaparalarının 31 ağustos 2018 tarihinekadar ödenmesi halinde yüzde 50’si silinecektir.

taksitle ödemeyi tercih edenler; 6, 9, 12, 18 eşittaksitle ödeme yapabileceklerdir. Ödemeleri iki ayda bir olacaktır.

yine bağ-kur kapsamındaki muhtar, bağımsız çalışanlar vetarımda kendi adına çalışanların 31 mayıs 2018 ve önceki borçları 31 temmuz2018 tarihine kadar ödeme yapılmaması halinde dondurulacak ve daha sonraistenirse yeniden canlandırılabilecektir.

sigortalılarımızın borçlarını kredi ve banka kartı ileödeme imkânı da bulunmakta olupayrıcaemeklilik şartlarını sağlayansigortalılara bankalarca düşük faizli kredi imkanı da sağlanmaktadır.

yapılandırmanın devamı için ilk iki taksitin süresindeödenmesi zorunludur.      

ayrıca bir takvim yılında iki veya daha az taksitin, sontaksiti izleyen ayın sonuna kadar geç ödeme zammıyla ödenmesi halindeyapılandırma bozulmayacaktır.

peşin ödemeyi tercih eden sigortalılarımız bu ödemeyigerçekleştiremediklerinde onlara ayrı bir kolaylık sağlayacağız. İsterlerse 31 ağustos2018 tarihine kadar müracaatları halinde taksitlendirme yapabileceğiz.  taksit için başvuranlar ise 31 temmuz 2018tarihine kadar müracaatları halinde taksit sayısını arttırabileceklerdir.

daha önceki borç yapılandırması bozulmadan devam edenleriçi eski ödemeleri geçerli olup yeni başvuruları alınmayacaktır. ancak kalantutarı peşin ödemek isteyenlere yi-üfe de yüzde 90 indirim sağlanacaktır.

genel sağlık sigortalılığı ile ilgili olarak da hiç gelirtesti başvurusu bulunmayanların 30 kasım 2018 tarihine kadar gelir testinebaşvurması halinde, genel sağlık sigortası tescil kaydı gelir testi sonucunagöre tescil başlangıç tarihinden itibaren güncellenecektir.

2018/nisan ayı ve öncesine ait genel sağlık sigortasıprimlerinin 31 aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi halinde, gecikme cezası vegecikme zammı silinecektir.

primlerini kendileri ödeyen genel sağlık sigortalıları vebakmakla yükümlü olduğu kişiler genel sağlık sigortası prim borçları olsa dahi31 aralık 2018 tarihine kadar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecektir.

kanun ile getirilen diğer düzenlemeler ise;

18 – 29 aralığındaki genç girişimcilerden 1 haziran 2018tarihinden itibaren sigortalı sayılanların bir yıllık primi asgari ücretüzerinden devlet tarafından karşılanacaktır. adi ortaklık ile şahısşirketlerinde sadece bir ortağa prim teşviki sağlanacaktır.

kurumumuzdan öğrenimleri devam etmesinden dolayı yetimaylığı alan 18-25 yaş aralığındaki vatandaşlarımızın artık yaz dönemindesigortalı işe girişlerinde aylıkları kesilmeyecektir.

               

kurumumuzca sağlanan asgari ücret destekleri bankayayansımaya başlamıştır. İşverenlerimiz bu ayki ödemelerinde ciddi derecedeindirim alacaklardır.

ayrıca emeklilerimizin sosyal güvenlik destek pirimiborçlarınında tamamı silinmiştir.

4/a(ssk) prim borcuolan İşverenlerimizin, 4/b(bağ kur) prim borcu olan esnaf ve tarım sigortalılarımızın,genel sağlık sigortası borcu olan sigortalılarımızın özellikle bir şekildesosyal güvenlik kurumu ile temas etmiş tüm borçlu vatandaşlarımızı durumlarınıinceletmek üzere kurumumuza davet ediyorum.

vatandaşlarımızın yasanın sağlamış olduğu büyükkolaylıklardan yararlanabilmeleri için en geç 31 temmuz 2018 tarihinekadar müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmekte olup, 7143 sayılı yapılandırmakanununun kurumumuza borcu olan vatandaşlarımıza getirdiği ödeme kolaylığındanfaydalanmasının, kendilerine hayırlı olmasını dilerim.

habermerkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da İl Güvenlik ve Asayiş
Sıradaki Haber Aksaray’da güvenlik zirvesi: Suçla mücadele masaya yatırıldı!