Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SON GÜN 31 ARALIK…

Çiftçi kayıt sistemi ve

Çiftçi kayıt sistemi ve destek başvuruları için tanınansüre 31 aralık pazartesi günü mesai bitiminde sona erecek.

yönetmeliğe göre 30 haziran tarihinde sona eren çiftçikayıt sistemi (Çks) başvuru süresinin türkiye ziraat odaları birliği’ningirişimleri ile 31 aralık pazartesi gününe kadar uzatıldığı ve 2018 yılı tarımdestekleri kapsamında verilen, küçük aile işletmesi, fındık alan bazlı gelir,bombus arısı ve toprak analizi desteği başvurularının da yine 31 aralıkpazartesi günü sona ereceği bildirildi.

2018 yılı için belirlenen, küçük aile işletmeleri desteğidekar başına 100 lira, fındık alan bazlı gelir desteği dekar başına 170 lira,bombus arı kullanım desteği koloni başına 60 lira, toprak analiz desteği iseanaliz başına 40 liradır. Çiftçilerimizin bu desteklerden yararlanabilmeleriiçin başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

“küçük aile işletmesi desteği: bitkisel üretim yapanküçük aile işletmesi desteği, Çks’ye kayıtlı ve beş dekar ve altında alandafaaliyet yapan çiftçilerimize verilecek. yaş çay ve fındık ürünleri hariç,açıkta ve/veya örtüaltı ünitelerinde meyve, sebze, süs bitkisi ile tıbbi vearomatik bitki yetiştiriciliği yapan kişiler destekten faydalanabilecek. Çkskaydı yaptırmak ve desteklerden faydalanmak isteyen çiftçilerin bağlı olduklarıtarım ve orman il veya ilçe müdürlüklerine şahsen veya yasal temsilcisiaracılığıyla başvurmaları gerektiğini belirtildi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da meydana gelen trafik kazasında
Sıradaki Haber Aksaray’da arkadaşını Hastaneye götürdü; Dönüş yolunda hayatını kaybetti!