Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Siyasette işler karışabilir! Ayhan Erel, seçim arenasına damga vurabilir!

Eski İyi Parti Milletvekili

Eski İyi Parti Milletvekili Ayhan Erel, CHP’den Aksaray Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesi durumunda yerel siyasette sürpriz bir gelişmeye neden olabilir.
Aksaray’da 2024 yerel seçimlerine dair beklenmedik bir senaryo şekilleniyor.  İyi Parti 27.dönem Milletvekili Ayhan Erel, CHP tarafından Aksaray Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesi durumunda, seçim dengelerini değiştirebilecek bir potansiyele sahip olduğu gözlemlendi.
Geçmiş yerel seçimlerde AK Parti’nin aday adayı Evren Dinçer’in kazandığı koltuğa göz dikmiş olan Erel, AK Parti ve MHP’den küskün seçmenleri, aynı zamanda İyi Parti’den kopan oyları çekme hedefinde. Bu durum, seçim tablosunda önemli bir değişimi müjdeleyebilir.
Erel’in 2018-2023 yılları arasında İYİ Parti milletvekilliği görevinde bulunması ve Aksaray’ın gelişmesine katkıları, onu yerel siyasette deneyimli ve takdir görmüş bir isim olarak öne çıkarıyor. Halkın gönlünde yer etmiş bir isim olarak, Erel’in adaylığı, 1989’daki Memiş Akın olayını anımsatıyor ve benzer bir sürprize gebe olabilir.
EREL’İN CHP’DEN ADAYI İHTİMALİNİ ARTIRAN FAKTÖRLER ŞUNLAR:
1. AK Parti ve MHP’de küskün seçmenlere hitap etme potansiyeli,
2. İyi Parti’den kopan oyları çekebilme gücü,
3. Erel’in yerel siyasetteki deneyimi,
4. Aksaray’ın gelişmesine yaptığı katkılar.
Aksaraylıların beklentileri, Erel’in liderliğinde şehrin köy görüntüsünden kurtulması ve yapılmayan projelerin hayata geçmesi yönünde yoğunlaşıyor. 2024 yerel seçimleri, sadece AK Parti ve MHP arasında geçmeyecek gibi görünüyor. Zaman, Aksaray halkının tercihini belirleyecek ve seçimlerde ne gibi sürprizlere gebe olduğunu gösterecektir.  *Avni KURU