Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SİYASET ŞEKİLLENİYOR VATANDAŞ BEKLİYOR

31 mart 2019 da

31 mart 2019 da yapılacak mahalli seçimler öncesi siyasetşekilleniyor vatandaş bekliyor.

tüm türkiye de olmak üzere aksaray’da 31 mart 2019’ pazargünü yapılacak yerel seçimler için sandık başına gidecek. siyasi partileradaylarını il, ilçe ve belde belediyeleri için titizlikle belirlemeyeçalışıyor.  bazı ilçelerde vebelediyelerde siyasi partiler stratejik ittifaklar kurmaya çalışıyor. her biroyun kıymetli olduğu yerel seçimlerde ön plana çıkıyor. cumhur ittifakının vemillet ittifakının sandıklara nasıl yansıyacağı merakla bekleniliyor.   

31 mart 2019 mahalli yerel seçimler öncesi ilimizdesiyasi partilerin belediye başkan adayları belli olmaya başladı. ak partiaksaray belediye başkan adayı Çevre ve Şehircilik bakanlığı personel dairebaşkanı evren dinçer olarak açıklanırken milliyetçi hareket partisi belediyebaşkan adayının muhtemelen kulislerde yer alan sefer alkan ve rıfkı karabatakolmak üzere iki isimden birinin olacağı dillendirilmekte, İyi parti kulislerindeise ağırlıklı olarak ayhan erel ismi yer almakta.

31 mart 2019’ da yapılacak mahalli seçimleri öncesisiyasi partiler belde belediyeleri ve ilçelerde belediye başkan adaylarınıbelirleme çalışmaları içerisinde olurken vatandaşlar siyasi partilerin adaylarınımerakla beklemekte, bir yandan da belediye meclis üyeleri ve il genel meclisüyeleri müracaatları devam eden siyasi partilerde mhp ‘de son günün 15 aralıkolarak belirtilirken ak parti, mhp, chp ve İyİ partilerde  çalışmaların devam ettiği yönde bilgilerverilmektedir.

edindiğimiz bilgiler doğrultusunda siyasi partilerin il,ilçe ve belde belediyelerin belediye başkan adayları kulislerde 20 aralık 2018 netleşeceğidillendirilmektedir.

31 mart 2019 da yapılacak mahalli seçimleri vatandaşlarladeğerlendirdiğimizde vatandaşın ve esnafın en büyük beklentisi ekonomi oldu.

bazı vatandaşlar; siyasetçiler seçime hazırlanırken, gözümüzkulağımız seçim öncesi ve sonrasında olacak olan ekonomi adeta diken üstündeduruyoruz dedi.

vatandaş ve esnaflarla yaptığımız görüşmelerde 31 mart2019’da yapılacak yerel seçim öncesi ve sonrası ortak düşüncesi şu şeklide yeraldı;    her seçimin kendine özgüdinamikleri var. en önemli dinamik öncelikle ekonomi yani gündelik yaşamdanduyulan memnuniyet. yerel veya genel seçimlerin konjonktürden etkilenmemesimümkün değil. bir diğer etki ise adaylar. adayın kim olduğu benim tercihimietkiler diyen il genelinde vatandaş oranı yüzde 20-35, iken ilçe ve beldeyerleşim merkezlerinde ise yüzde 30-40 civarında gözükmektedir.

Çünkü seçmen kişiye ve güce odaklı olarak yarışan ikiaday etrafında birleşiyor ya kazanmasını istediği gönlündeki adaya oy veriyorya da kazanmasını istemediği adayın karşısındaki aday etrafında birleşiyor. 24haziran 2018 genel seçim sonuçlarını ilimiz genelinde incelediğimizde değil üçbeş puanın, yarım puanın bile kazanmada veya kaybetmede etkili olduğunugörüyoruz. İttifaklarla yola gidilen 24 haziran 2018 genel seçimlerinde 1,000‘ne yakın az bir oyla ak parti aksaray da bir milletvekili kaybetmişti.  yerelde vatandaşlar adaya odaklı olarak oyverme kanısında olurken başka bir yönden de ekonominin ve istikrarın devamıiçin cebine odaklı olarak hükümet odaklı olarak oy verme düşüncesi yer almakta,yerel seçimler de  sadece belediyebaşkanı adayı değil meclis üyeleri dahi  seçim sonuçlarını  etkili kılmaktadır diyen vatandaşlar yerelseçimde partilerin her alanda her şeyi düşünerek bir çalışma yapacaklarınıbeklediklerini ifade ederken yerel seçim sonrası  çıkacak sonucun  güçlü bir şekilde piyasaları etkileyeceğikanısında ve düşüncesindeyiz. İnşallah sonucun ülkemiz, milletimiz ve ilimizadına her şey güzel olur istikrarın ve ülkemizin büyümesini isteriz dediler.

haber yaşar karatay

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Ebulfeyz Elçibey caddesi Kafeler
Sıradaki Haber Aksaray’da Polise Silah Gösteren 17 Yaşındaki Sürücü Yakalandı!