Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SIRRI BAL’DA

ramazan’da  geçen yıllardaki gibi

ramazan’da  geçen yıllardaki gibi bu yılda gelenekdeğişmedi. somuncubaba külliyesinde çıkarılan somuncubaba ekmeğine talep’tefazla oldu. aksaray somuncubaba külliyesine gelen yerli ve yabancı turistlerinuğrak noktası olan somuncubaba ekmek fırını işletmecileri ramazan’dakisatışlardan memnun olduğunu dile getirdi. 

somuncubaba ekmeğininsırrı bal’da

somuncubaba ekmeği ustası ramazan Öztürk; somuncubabaekmeğinin yapılışı; buğday unu, mısır unu, ayçiçek yağı, tuz, maya veiçerisinde bal var. bu karışımlar sonucu somuncubaba ekmeği çıkıyor. mübareksomuncubaba kendi döneminde unlu mamullerin içerisine bal kattığı söyleniyor.tarih bunu yazıyor zaten bizim yaptığımız şekilde mi üretiyor? yoksa başkatürlümü bilemiyoruz. bizlerin tek bildiği şey unlu mamullerin içerisine balkattığıdır. buraya gelen ziyaretçiler somuncubaba ekmeği denildiği zaman ekmekebal katıyormuş diyorlar. bizlerde bunu yapmaya çalışıyoruz.

Özellikleramazan’da İlgi artıyor. günde 700 adet Üretiliyor

Özellikle ramazan aylarında külliyeye gelen ziyaretçilernedeniyle somuncubaba ekmeğinde de ister istemez rağbet yaşanıyor.

Öztürk; somun ekmeğimiz var kepekli, tam buğday ve çavdarekmek çeşitlerimiz var. İftar saatine yakın yani ikindin gibi sade yumurtalıpide çıkarıyoruz. ortalama günlük 700 adet somuncu baba ekmeği çıkarıyoruz.500-600 adet somun, 200 adet kepekli, tam buğday ve çavdar ekmek çeşitlerinden çıkartıyoruz.250 adet tahinli ekmek çıkarıyoruz. ekmek çıkartma sayımız günlere görefarklılık göstermektedir. burası ziyaret hane olduğu için ramazan ayında vecuma günleri biraz daha fazla ziyaret gerçekleşiyor. diğer günler ise daha azuğrak noktası oluyor.

herkes yİyebİlsİndİye 75 kuruŞ

Öztürk; “somuncubaba ekmeklerini herkes tadabilsindiyerek 75 kuruşa satıyoruz. simit ve poğaça gramajında onlar 1 tl’yesatılırken bizler herkes tada bilsin diye 75 kuruşa satıyoruz. somunekmeklerimiz standart fiyat aksaray genelinde 1 tl, ramazan tahinlisi ise 6,5tl’den satıyoruz.

ramazan tahinlisiaçma hamurundan

ramazan tahinlisini birçok fırıncı kardeşimiz ekmekhamurundan yaparken maliyet düşük olsun diye bizler açma hamurdan yapıyoruz.açma hamurunun içerisinde kilo başı 100 gr ayçiçek yağı, kilo başı 100 gr tozşeker, özel şahman unu ve tam buğday ununu katıp, harmanlayıp ramazan tahinlisiniyaparak müşterilerimize sunmaktayız” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu
Sıradaki Haber İş arayanlar dikkat; Aksaray’da İŞKUR desteği ile 22 kişi işe alınacak!