Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şifayı kaptıysanız tedavi için Aksaray’a bekliyoruz

Aksaray’ın termal turizm bölgesi

Aksaray’ın termal turizm bölgesi haline gelen Ziga Kaplıcalı birçok rahatsızlığa iyi gelerek ziyaretçilerini ağırlıyor. Aksaray Ihlara Vadisi sınırları içerisinde yer alan Güzelyurt Yaprakhisar köyünde bulunan Ziga kaplıcaları doğal güzelliğiyle termal turizm bölgesi oldu.

Ziga kaplıcaları Özel Çevre Koruma Kurulu tarafından “termal alan” ilan edilmesiyle birlikte bölgedeki vadiyle buluşarak termal turizm bölgesine büründü.

Mineral açıdan zengin olan Ziga kaplıcaları Aksaray’da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Ziga kaplıcalarında termal suyun 47 derece olduğu biliniyor. Mineral açıdan zengin olan Ziga kaplıcalarının birçok rahatsızlığa iyi gelmesinden ötürü ziyaret ediliyor.

Ziga Kaplıcalarının faydaları nelerdir;

Romatizmal hastalıklar, helioterapi/UV ile birlikte kullanılarak kaşıntılı ve döküntülü hastalıklar, ortopedik ve nörolojik rahatsızlıklar, metabolizma bozuklukları, solunum yolu hastalıklarına birebir tedavi yöntemi olarak destek oluyor.

Aksaray’ın turizm yerlerinden olan Ziga kaplıcaları, birçok minareli içinde barındığından ötürü, bolca kalsiyum, sodyum klorür ve hidrokarbonat iyonu bulunmasında ötürü tortu oluşturuyor bu tortunun oluşma Ziga travertenlerine oldukça güzel bir görünüm bırakıyor.

Haber: Fatma Altınok