Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ŞİDDETE SESSİZ KALMA

hak-İŞ/hİzmet-İŞ aksaray Şube başkanı

hak-İŞ/hİzmet-İŞ aksaray Şube başkanı nedim denİz, ,aksaray kadın komite başkanı dilek serdengeÇtİ ve kadın komite üyeleri ilebirlikte ” 25 kasım  kadına yönelikŞiddete karşı uluslararası mücadele günü” sebebiyle pramit cafede yapılanetkinlikte buluştu. 

hak-İŞ/hİzmet-İŞ yaptığı açıklamada; “kadına şiddet konusunda yürütülen etkinliklere biryenisi ilave etmek ve bu çalışmaları kamuoyuyla paylaşmak, gündeme getirmek veşiddetin önüne geçilmesi hususundaki gösterilen çabalara bir yenisini eklemekiçin böyle bir program tertip ettik.

hak-İŞ olarak kadına şiddetin her türüne, baştan bu yanakarşı olan ve bunun önlenmesi konusunda sadece konuşan değil, bunun gereğiniyerine getirmeye çalışan bir yerde duruyoruz. Şiddeti sadece fiili şiddetolarak görmüyoruz. psikolojik, cinsel ve daha pek çok adını sayamadığımızşiddet yöntemlerinin her birine karşıyız.

kadına yönelik şiddet maalesef dünyada ve türkiye’devarlığını sürdürmektedir. dünyada her üç kadından biri erkekler tarafından fizikselveya cinsel şiddete maruz bırakılmaktadır.

Öldürülen kadınların %38’inin faali eşleridir.

her 6 kadından biri beraberliği bittikten sonra da şiddetgörmektedir.

türkiye’de 2014 yılında yapılan aile içi şiddetaraştırmasına göre kadınlar, yaşamının herhangi bir döneminde eşinin fizikselşiddetine, %12’si cinsel şiddete, %44 ‘ü duygusal ve %30’u ekonomik şiddetemaruz bırakılmaktadır.

babalarının annelerine şiddet uyguladığına şahit olanerkekler eşlerine ve çocuklarına şiddet uygulama eğilimi göstermektedir.

Şiddet yaşanan ailelerde yetişen çocuklarda çekingenlik,hırçınlık içene kapanıklık gibi olumsuz davranışlar daha yaygın görülmektedir.

bugün kadınayönelik şiddete hayır demek için bir aradayız.

hak-İŞ konfederasyonu tüm kadın emekçilerin sorunlarınaçözüm üretmekte ve kadın emeğinin verimliliği ve saygınlığına örnek olmaktadır.kadınlarımızın emek odaklı etkinlikleri çalışma hayatımızın yüz akıniteliğindedir.

bizim medeniyetimizde, bizim kültürümüzde ve biziminancımızda kadınlar baş tacıdır, eli öpülesidir, kadın hem toplumun hem deailenin temelidir.

tüm kamuoyuna “Şiddete sessiz kalmayın! Şiddete ortakolmayın!” diyoruz. hak-İŞ ailesi olarak şiddete maruz kalan tüm kadınlarınyanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz. İçinde yaşadığımız toplumunbütün bireylerine ve aileye zarar veren kadına yönelik şiddetin artıkhayatımızdan tamamen çıkması için şiddetten arınmış bir dünya umutediyoruz”  dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Güzelyurt İlçe Kaymakamı Muammer
Sıradaki Haber Kaymakam Yetiş’i İl Müdürleri ziyaret etti