Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Siber Zeka Bilgi Yarışması başladı

Mili Eğitim Bakanlığı, Siber

Mili Eğitim Bakanlığı, Siber Zekâ Bilgi Yarışmasının başladığını duyurdu. İlkokul, Ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan yarışmadan 27 Aralık 2023 tarihinde ilkokul öğrencilerinin yarışması başladı.
Toplumda siber güvenlik bilinci sahip gençlerin sayısını arttırmak amacıyla oluşturulan eğitimde farkındalık faaliyetleri arasında yer alarak gençlerde siber suçlara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Siber Zeka Bilgi Yarışması düzenleniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Siber Zeka Bilgi Yarışması oluşturan yarışmada, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katılım gösterecek. Öğrencilerin siber farkındalık bilinçlerini arttırmaya yönelik yapılan yarışma 27 Aralık 2023 tarihinde ilkokul öğrencileri katılacak.
28 Aralık 2023 tarihinde ortaokul, 29 Aralık 2023 tarihinde ise lise öğrencileri katılacak.
Yarışmaya katılmak için yapılması gerekenler ise; belirlenen tarihte siberzeka.cbddo.gov.tr adresine girerek, formu doldurarak kaydolması gerekiyor. Kaydolurken bildirdiğin e-posta adresine gelen bağlantıya tıklayarak yarışmaya katıla bilirsiniz.
Sorulara en çok cevap veren ve en hızlı şekilde cevap verenler tablet, akıllı saat ve kulaklık ödüllerinden birini kazanacak.
Haber: Fatma Altınok