Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SGK’dan dijital devrim: Artık bekleme sona eriyor!

İşverenler artık e-Devlet üzerinden e-Bildirge kullanıcı değişikliklerini yapabilecek. SGK, süreci kolaylaştıran yeni düzenlemeleri duyurdu.

İşverenler artık e-Devlet üzerinden

Aksaray SGK, işverenlerin elektronik ortamda yükümlülüklerini yerine getirmelerine olanak tanıyan e-Bildirge kullanıcı değişikliklerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabileceğini duyurdu. Daha önce bu değişiklikler için SGK ünitelerine başvurulması gerekirken, yeni düzenleme ile işverenler ve yetkililer artık başvurularını internet ortamından gerçekleştirebilecek.

SGK tarafından yapılan açıklamada, işyeri tescili aşamasında e-Sigorta kullanıcı adı ve şifresi alınabilmesi amacıyla e-Devlet üzerinden başvuru yapılabileceği ve gerekli şartları sağlayan işverenlerin e-Bildirge aktivasyon işlemlerini de yine e-Devlet Kapısı üzerinden tamamlayabilecekleri ifade edildi.

İşveren, işveren vekili, yönetici ve ortaklar gibi yetkililer, e-Devlet hesapları aracılığıyla İşyeri Bildirgesi (4a’lı Sigortalı Çalıştırılanlar Yönünden) uygulamasına giriş yaparak, “e-Bildirge Kullanıcı Değişiklik İşlemleri” menüsünden başvurularını gerçekleştirebilecekler. SGK personeli tarafından onaylanan başvurular, e-Sigorta sözleşmesinin yine e-Devlet Kapısı üzerinden onaylanmasıyla tamamlanacak.

Yeni sistem sayesinde işverenler artık süreçleri hızlandırarak, zaman ve emek tasarrufu sağlayacak. Ancak dileyen işyerleri, e-Bildirge kullanıcı değişiklikleri için ünitelere başvuru yapmaya devam edebilecek.

Değişiklik sürecine dair detaylı bilgilerin yer aldığı kılavuz, başvuru sahiplerinin erişimine sunulmuş durumda.

SGK’nın bu adımı, işverenlerin işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde yapmalarına olanak tanıyarak, bürokratik engelleri azaltmayı hedefliyor.

Fatma Altınok