Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SGK BORÇLANMALARI OLANALAR DİKKAT!

sosyalgüvenlik borçlanmaları hakkında bilgi

sosyalgüvenlik borçlanmaları hakkında bilgi almak için Özel sosyal güvenlik müşavirisaffet Çalışkan ofisine misafir olarak bilgiler aldık

Çalışkan ; “askerlik borçlanması, doktorların fahrihastanede geçirdikleri sürelerin borçlanmaları ve 5510 sayılı kanuna göreçalışan bayanlarda 3 çocuğa kadar doğumdan sonra 2 yıla kadar yani toplamda 6yıla kadar çalışamadığı sürelerin borçlanmaları, ve diğer borçlanmalar vebunların yanı sıra yurt dışında çalışanların yurt dışında çalıştığı süreleriilaveten hanımların çalışmasa bile yurt dışında ikamet ettiği sürelerinborçlanmalarını gerekli evraklarını bize gönderdikleri takdirde borçlanma işlemleriniyapmaktayız.

1 ocak’tan sonrabu rakamlar değişecek

bu borçlanmaları yıl sonuna kadar günlük 21,60 tlüzerinden yani aylık 649,50  tl üzerindenyapılabilmekte.  fakat yılbaşından sonra1 ocak’tan sonra bu rakamlar değişecek. bu konuda net bir rakam vermek doğrudeğil ama su anda bir yurt dışı çalışanı 90 bin– 100 bin tl arasındaborçlanarak emekli olmakta. bu rakam %20 artış olduğunu düşünecek olursak 20bin tl artmış olacaktır. dolayısıyla tüm saydığımız bu borçlanmaları yapacaksigortalılarımız aralık ayı içerisinde kurum kayıtlarına talep bilgilerinigeçerse bu rakamlar üzerinden borçlanmalar kendilerine tahakkuk ettirilecek,borçlanmalar kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren yurtdışı borçlanması90 gün içerisinde, diğer borçlanmalar da 1 ay içerisinde ödenebilecek. yaniönemli olan yurtdışı ve yurt içi borçlanmaların aralık ayı içinde başvuruyapılması çok önemli. böylece borçlanma mükellefi olan vatandaşlar yılbaşındansonra  bir artış olduğu takdirde bu farkıödememiş olacaklar”

bu borçlanmaları ofisimize gelerek yadasaffetcaliskan@hotmail adresinden veya 0532 541 02 70 wattsap numaramızdaulaşarak ta vatandaşlarımız adına yapabileceğimizi söylemek istiyorum dedi.

haber avni k.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından
Sıradaki Haber TÜİK, İnşaat maliyet endeksini açıkladı