Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SGK açıkladı; Siz de emekli olabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye’de hizmet veren meslek grupları arasında erken emekli olabilecekler listesine yeni meslekler ekledi. SGK tarafından yayımlanan bu listeye göre hangi mesleklerin daha erken emekli olacakları merak konusu oldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu, erken emekli olacak mesleklere dair yayımladığı listeyi güncelledi. Türkiye’de hizmet veren pek çok meslek grubu için oldukça merak uyandıran bu güncellemede meydana gelen değişiklikler ne oldu? SGK, erken emeklilik kapsamına giren meslekler arasında 5 yeni meslek daha ekledi.

SGK tarafından yayımlanan liste yer alan ve erken emeklilik kapsamına giren meslekler; maden işçileri, kamu sektöründe çalışanlar, öğretmenler, havacılık sektöründe çalışanlar ve sağlık sektöründe çalışanlar oluyor.
Açıklanan listeye göre maden işçileri, kamu çalışanları, öğretmenler, havacılık sektöründe çalışanlar ve sağlık sektöründe çalışanlar erken emekli olmanın yanı sır yüksek emeklilik maaşına da sahip olabilecekler. Her meslek grubunun şartları ve süreçlerinin farklı olduğu vurgusunu yapan SGK, bu meslek grubunda bulunan kişilerin doğrudan Sosyal Güvenlik Kurumu ile iletişime geçmeleri konusunda hatırlatmada bulundu.

Haber: Ağustos Gerçe