Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Seyyar sandık için son başvuru tarihi 17 Ocak!

Yatağa bağımlı seçmenlerin Seyyar

Yatağa bağımlı seçmenlerin Seyyar sandıkta oy kullanabilmeleri için 4 Ocak 2024 Perşembe gününden başlamak üzere 17 Ocak 2024 Çarşamba gününe kadar yakınları aracılığı ile Aile hekimlerinden alınabilecek ‘Durum Bildirir Tek Hekim Raporu’ ile www.ysk.gov.tr veya muhtarlardan alınacak ‘Sandık Kurulu Talep Formu’ yla muhtarlıklar veya İlçe Seçim Kurulu’na başvurmaları gerekiyor.
Türkiye’deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde tüm Türkiye sandık başına gidecek. Seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek. Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler seyyar sandıklarda oy kullanabilecek. YSK’nın aldığı karar gereği seyyar sandıklarda sadece hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan ve il ve ilçe merkezlerinde yaşayan seçmenler oy kullanabilecek, köy ve beldelerdeki yatağa bağımlı seçmeler seyyar sandıklara kaydolamayacak. Peki, engeli veya hastalığı nedeniyle oy kullanmaya gidemeyecek seçmenler, seyyar sandık uygulamasından nasıl yararlanacak?
SEYYAR SANDIK İÇİN NEREYE BAŞVURMALI?
Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler seyyar sandıklarda oy kullanmak için sırasıyla izlenmesi gereken adımlar şöyle:
1- İKAMETGÂH ŞARTI
Seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için seçmenin il ve ilçe merkezlerinde ikamet etme şartı var.

2 -SAĞLIK RAPORU OLMALI
Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler, askı süresi içinde “Engeli Nedeniyle Yatağa Bağımlı Olduğu” veya “Hastalığı Sebebiyle Yatağa Bağımlı Olduğu” ibaresinin yer aldığı sağlık raporu olmalı.
3 – TALEP FORMU DOLDURULMALI
YSK’nın resmi sitesinden (www.ysk.gov.tr) “Seyyar Sandık Kurulu Talep Formunu” doldurmalı.
4 – MUHTARLIĞA TESLİM EDİN
Yerleşim yerinin bağlı bulunduğu ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa teslim edin.

Haber Merkezi