Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SEVGİLİLER GÜNÜNDE 2019 FİDAN DAĞITILDI

aksaray ‘da sevgiler günü

aksaray ‘da sevgiler günü dolayısı ile orman İşletmemüdürlüğü ile ziraat odası tarafından fidan dik, aksaray yemyeşil olsunkampanyasında vatandaşlara 2019 adet ücretsiz çam fidanı yapıldı.

15 temmuz milli irade meydanında fidan dağıtım törenineaksaray valisi ali mantı, aksaray orman işletme müdürü mustafa uygun, ziraatodası başkanı emin koçak ile vatandaşlar katıldı.

törende konuşan aksaray vali ali mantı “bugün 14 Şubatsevgililer günü münasebeti ile bir farkındalık oluşturmak amacıyla aksaray’dafarklı bir program arkadaşlar düzenlemiş. tarım müdürlüğümüze odamıza tüm iştirakte bulunan vatandaşlara,müdürlüklerimize orman müdürlerine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.biz ilim irfan medeniyetine sahip bir milletiz. biz ağaca değer veren gerekmedeniyetimizde gerekse inancımızda ağacın kutsal ve bereketli bir varlıkolduğuna inanıyoruz. onun için ülkemizin her yerini yeşillendirmek bizim hemmilli hem de manevi borcumuz. bu vesileyle inşallah halkımıza bir farkındalıkyaratmak aksaray’da fidan yetiştirmek hayırlı bir iş diye düşünüyorum. tümarkadaşlarımızı kutluyorum. İnŞallah diktiğimiz fidanları koruma güç vekuvvetini de rabbim bize nasip eylesin. hepinize teşekkür ediyorum inşallahbundan sonra aksaray’da bir ağaç kampanyası yeşil hep birlikte, beraberinşallah başlatmayı düşünüyoruz. hepiniz teşekkür ediyorum” dedi.

orman işletme müdürü mustafa uygun ise: aksaray dahayeşil osun diye her yıl her platforma ağaçlandırmadan bahsediyoruz.ağaçlandırma her vatanseverin bir görevi olmalı. İlimizde 2002 yılında 11 bin147 hektar olan orman varlığımız 2018 yılı sonu ile yüzde yüz on bir artışla 23bin 400 hektara ulaşmıştır. bu ulaştığımız durum yetersizdir. Önümüzdeki 10yılık süreçte yüzde üç olan orman varlığını yüzde beşe çıkarmayı hedefliyoruz”dedi.

etkinlik sonunda vali ali mantı etkenliğe katılanlarvatandaşlara çam ağacı dağıttı.

haber vedat tunç

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Konya’nın Beyşehir ilçesinde otomobille çarpışan
Sıradaki Haber Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü