Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sema Ayin-i Şerifi Büyük İlgi Gördü

aksaray belediyesininkültür ve sanat

aksaray belediyesininkültür ve sanat etkinlikleri kapsamında uluslararası mevlana vakfı sematopluluğu tarafından  “sema ayin-iŞerifi” adlı program düzenlendi. 

aksaray kültür merkezindedüzenlenen programa aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı, eşi hasibeyazgı, hz. mevlâna’nın 22. kuşak torunu esin Çelebi bayru ve çok sayıdavatandaş katıldı.

belediye başkanı halukŞahin yazgı program öncesi yaptığı konuşmada somuncu baba, yunus emre, taptukemre ve hazreti mevlana’nın anadolu’yu öyle güzel mayalamış olduklarına dikkatçekerek şunları söyledi.

“ bu topraklar çokbereketli topraklar. somuncu babanın memleketinde yaşıyoruz. yunus emre , taptukemre ve mevlana hazretleri bunlar öyle güzel mayalamışlar ki anadolu’muzu, öylegüzel izler bırakmışlar ki, bizler yüzyıllar sonra onları tekrar anıyoruz.onların söylediklerini tekrar kendimize hayat rehberi ediniyoruz. o vesileylede hem kendimizi, hem ailemizi, hem de toplumumuzu, yaşantımızı o doğrultudaşekillendirmeye çalışıyoruz.

bizler somuncu babanıntorunları olarak,  sizler mevlahazretlerinin torunları olarak öyle güzel birliktelik içerisinde medeniyetinhamurunu ve medeniyeti oluşturmuşuz ki bizler yeniden eğer bu dünya da sözsöylemek istiyorsak bir zamanlar ecdadımızın yaşattığı bu güzellikleri tekrarhayata kavuşturmak istiyorsak aslında formül belli, yapacağımız işler bellionları gerçekten dinlememiz ve anlamamız bizim için çok önemli.

herkes kendince birşeyler anlatmaya çalışıyor ama hazreti mevlana kur’an ve hadis ışığında aslındabize bizi anlatıyor. İnsan nedir, hayat nedir, yaşam nedir, nefis nedir, ruhnedir, cisim nedir? onun anlattığı hikâyeler sadece hikâye değil aynı zamanda bizimiçimizde olan o güzelliklerin anlatılması mesneviye böyle bakmak, divana böylebakmak gerektiğini düşünüyorum. bizim amacımız bu büyük değerleri geleceğeanlatabilmek onları görebilmek”

hz. mevlâna’nın 22. kuşaktorunu esin Çelebi bayru ise yaptığı konuşmada hazreti mevlana ve sema ayin-iŞerifi hakkında bilgiler aktardı.

uluslararası mevlanavakfı sema topluluğu gerçekleştirdiği  “sema ayin-i Şerifi” ile salonu dolduranizleyicilere duygulu anlar yaşattı.

belediye başkanı halukŞahin yazgı program sonrası “sema ayin-i Şerifi” için hz. mevlâna’nın 22. kuşaktorunu esin Çelebi bayru’ya ve uluslararası mevlana vakfı sema topluluğunateşekkür ederek günün anısına çiçek ve tablo hediye etti.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay
Sıradaki Haber Aksaray’da görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Bolu’ya atandı!