Aksaray’ın meşhur lezzetlerinden bir tanesi olan Alanyurt çileğinin daha fazla bilinmesi, bölgedeki vatandaşlar tarafından daha fazla bilinmesi de önem arz ediyor.
Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Taze, doğal ve çok lezzetli; Alanyurt Çileği. Güne sabah serinliğinde taptaze çilek kokusuyla başlamak, doğanın kalbinde yürüyüp dalından çilek koparmak ister misiniz? Yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktası olan Aksaray’ımıza herkesi bekliyoruz. ” sözlerine yer verdi.
Alanyurt çileği bölgedeki en doğal ve lezzetli çileklerden birisi olarak ön plana çıkıyor. Çileğin, Aksaray’daki yerel yöneticiler tarafından bölge ulusal ve uluslararası alanda duyurulması bekleniyor.
Ağustos Gerçe