Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ŞEHRİ SÜLEHA YENİ BİR KÜLLİYE KAZANIYOR

aksaray İl müftülüğü ve

aksaray İl müftülüğü ve türkiye diyanet vakfı aksarayŞubesi öncülüğünde aksaray’da 24 nisan 2018 tarihinde temeli atılıp yapımınabaşlanılan cami ve külliye inşaatı aksaraylı hayırsever ve vatandaşlarımızındestekleriyle devam ediyor. 

İçeriğinde proje İmam hatip kuran kursu, hafızlık,yetişkin ve 4-6 yaş grubu kuran kursu sınıflarının bulunacağı, cami ve gençlikmerkezi ile kültürel salonları da barındıran külliye, aksaray’ ın cami ve kurankursu ihtiyacı bulunan mahallelerinin tam merkezinde yer alıyor. aksaray İlmüftüsü cemalettin bal’ ın projeleriyle ilimize yeni kazandırılacak külliye’nin öne çıkan özelliklerinden biri de hemen yakınında bulunan hacı kerimyardımlı İmam-hatip ortaokulunda eğitim gören 5. 6. ve 7. sınıfı öğrencilerininkursta hafızlık ve kuranı kerim öğretimi almaları olacak. yapılan protokollerneticesinde hacı kerim yardımlı İmam hatip ortaokul müdürü turhan akkurt projehakkında verdiği röportajında hayırseverlerin ve aksaraylı vatandaşlarımızın aksarayİl müftüsü cemalettin bal’ a güven duyduklarını ve aksaray müftülüğününçalışmalarını beğenerek destek verdiklerini ifade etti.

okul müdürü akkurt; “aksaray İl müftülüğü ve diyanetvakfı aksaray Şubesinin birlikteliğinde nakkaş mahallesinde nisan ayında temeliatılan 3 bin m2 alan üzerinde inşa edilmekte olan cami ve külliyesi,aksaray’ ımız için çok güzel bir hizmet olacaktır. hayırseverlerimizindestekleriyle bu güne kadar gelinen noktaya bakıldığında inşallah hedeflenenzamanda bitecektir. külliyemiz hizmete hazır duruma geldiğinde, camisi ilemahallemize bir ibadethane kazandırırken, hemen karşısında bulunan hacı kerimyardımlı İmam hatip ortaokulumuzda da din Öğretimi genel müdürlüğü’ nün”örgün eğitim ile beraber hafızlık projesi” ne hizmet edecektir.yaklaşık 160 kız öğrencimiz burada kuran kursunda hem yatılı kalacak hem kuraneğitimi alacak, bununla beraber İmam hatip ortaokulumuzda normal öğrenimine dedevam edecektir. külliyemiz aynı zamanda mahallelerimizin bayanlarına hizmetverecek ve 4-6 yaş grubu, geleceğin minik hafızlarına hizmet sunacaktır.külliye de; geleceğimizin umudu, çokça konuştuğumuz, kaygılandığımızgençlerimizin gönül rahatlığıyla gelebileceği gençlik merkezi de olacaktır.burada kültürel ve ahlaki eğitimler, dini hizmet veren bölümler ile aktivitealanları da olacak inşallah. burası gençlerimize daima hizmet edecek ve çeşitliaktiviteler yapmasına imkan sağlayacak kapasitede tasarlanmaktadır. İlmüftülüğünün engin çalışmaları arasında İlimizde bir ilk olacak kapsamlı birkülliye olacaktır. külliye inşaatı tamamlandığında nakkaş, hashas veküçükbölcek mahallelerinin büyük bir bölümünün kuran kursu ihtiyacına cevapverecektir. dua edelim ki bu külliyeden her mahallede bir tane olsun. İnşallahhedeflendiği sürede külliyemiz biter ve daha küçük yaşlardayken evlatlarımızbaşka mecralara kaymadan zihinleri boşken bu evlatlarımızı din ile kültür ileİslam medeniyetinin değerleri ile donatıp hem ilimize hem memleketimize faydalıbirer nesil olmasını sağlarız. ben bu arada İl müftümüz sayın cemalettin balhocamızın büyük gayretleri ile, 90 yaşına yaklaşmış hulusi altın amcamızı iknaederek bu eserin yapılmasına büyük katkı sağladığına yakinen müşahid oldum. buvesileyle mahalle sakinleri ve dernek yöneticisi olarak İl müftümüz cemalettinbal hocamıza teşekkür ediyoruz. katkı sağlayan hulusi altın ailesine,sebahattin atak ailesine ve desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza tümaksaray halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay
Sıradaki Haber Aksaray’da görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Bolu’ya atandı!