Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ŞEHR-İ SÜLEHÂ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

aksaray İl müftüsü cemalettin

aksaray İl müftüsü cemalettin balmevlid kandili ile ilgili yaptığı  yazılıbasın açıklamasında;

“19 kasım pazartesi gününü salı yabağlayan gece, fahri kâinat efendimiz, rehberimiz önderimiz peygamberimizaleyhisselâtü vesselam’ ın dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesi “mevlîdkandili” dir. bütün müminlerin sevgide buluştukları ortak payda, elbette baştaallahu teala’nın sonra ise mefhar-i mevcudat hz. muhammed mustafa’ sallallahüaleyhi ve sellemin sevgisidir. resûlullah aleyhisselâtü vesselam, allah’ın ilkyarattığı nur, habibullah’tır. kâinat onun nurundan yaratılmıştır. o, herdavranışıyla müminler için en güzel örnektir. bütün insanlığa gönderilmiş birrehberdir. bütün peygamberlerin reisi, hâtemü’l-enbiyâ’dır. kur’ân-ı kerim’dezikredilen “ey peygamber! biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı;allah’ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandilolarak gönderdik.” (ahzab 45-46) ayetiyle peygamber efendimiz sallallahü aleyhive sellemin bir nur, aydınlatan bir kandil olduğundan söz edilmiştir.

bilindiği üzere diyanet İşleribaşkanlığımız, 2018 yılı mevlid-i nebi haftasının ana temasını “peygamberimiz(s.a.v)ve gençlik” olarak belirlemiştir. dinini bilen, yaşayan, vatana düşkün,devletini ve milletini seven bir nesil yetiştirme gayretinde olan bizler içinbugünümüzün gençleri çok önem arz etmektedir. zira; rasülü ekrem sallallahüaleyhi ve sellem, gençlerle güven, sevgi, saygı ve samimiyete dayalı biriletişimi esas almış ve bu muhkem yöntemle, onların kendilerini tanıyarakbilinçli birer birey olmalarına vesile olmuştur. İnsan hayatının en verimliolduğu dönem gençlik çağıdır. gençlik, yüce allah’ın bizlere bahşettiğinimetlerden biri olup bulunmaz bir fırsattır. bu nedenle kıymeti iyibilinmelidir. sevgili peygamberimiz aleyhisselâtü vesselam bizlere yaşlılıkgelmeden önce gençliğimizin kıymetini bilmemizi son nefese kadar gençkalabilmek için gerekli olduğunu bildirmiştir. hz.peygamber sallallahu aleyhive sellem İslam’ı tebliğ ederken, toplumun yeniliğe açık, idealist ve enerjikkesimini oluşturan gençlerden büyük ölçüde destek alınmıştır. nitekim ilksahabe nesline bakıldığında, onlardan çoğunun gençler olduğu görülür. İlkmüslümanlardan bir kaç kişi 50 yaş civarında, birkaç kişi 35 yaşın üzerinde,geri kalan çoğunluk ise 30 yaşın altında bulunuyordu. mesela genç yaşta İslamıkabul edenlerden hz. ali 10, abdullah b. Ömer ve ubeyde b. cerrâh 13, ukbe b.Âmir 14, câbir b. abdullah ve zeyd b. hârise 15, abdullah b. mesud, habbab b.eret ve zübeyir b. avvam 16, talha b. ubeydullah, abdurrahman b. avf, erkan b.ebu’l erkam, sa’d b. ebu vakkas ve esma bint ebu bekir 17, muaz b. cebel, musabb. umeyr 18, ebu musa el eşari 19, cafer b. ebu talip 22, osman b. huveyris,osman b. affan, ebu ubeyde, ebu hureyye ve hz. Ömer 25-31 yaşlarında idiler.başlangıçtan itibaren hz. peygamber aleyhisselamın yanında bulunan gençlernübüvvetin ilk yıllarında ona en güçlü desteği vermişlerdi. medine yıllarındada onunla birlikte bir medeniyet inşa eden ve müşriklere karşı savaşanlarınçoğu yine gençlerdi.

İşte bunun içindir ki, aksaray İlmüftülüğü olarak Şehri sülehâ’ mızda yaptığımız din hizmetlerinin başındagençlerimiz yönelik faaliyetlere daha fazla yer vermekteyiz. geçtiğimiz yılda5.000 ’i aşkın öğrenciye ulaşarak türkiye de bir ilk olarak gerçekleştirdiğimizyarışmasız, sınavsız ve Ücretsiz 100 umre projesiyle kutsal toprakları ziyaretimkânı sunduğumuz gençlerimiz, bu gün dünyaya yeni bir pencereden baktıklarını,yaşantılarına ve fikirlerine yansıtmış durumda olduklarını yakinen görmekteyiz.İnşallah, daha çok gencimize ulaşmak ve daha çok gencimize hayatınınbaharındayken bu manevi iklimi yaşatmak adına bu yılda umre projelerimiz içinçalışmalara başladık. mevlid-i nebi haftası münasebetiyle liselerde,ortaokullarda “peygamberimiz ve gençlik” konulu konferanslarımız verilirken,gençlerimiz için düzenlenen yarışmalar ve etkinliklerimizle peygamberininrehberliğini idrak etmeleri adına istifadelerine sunuyoruz.

bu vesileyle mevlid kandili’ ninaksaray’ımız başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasına hayırlara vesile olmasınırabbim’ den niyaz ediyor, 19 kasım pazartesi günü akşam namazına müteakibenmerkez karamanoğlu ulu caminde İdrak edeceğimiz mevlid-i nebi programımıza tümvatandaşlarımızın özellikle gençleriyle, çocuklarıyla birlikte katılmalarınıdiliyorum” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Konya’nın Kulu ilçesinde meydana gelen
Sıradaki Haber  Trafik kazalarında 3 kişi yaralandı