Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİNİN YANINDAYIZ

Şehit ailelerinin tamamına yakını

Şehit ailelerinin tamamına yakını ziyaret edildi.yeşimpekmez: “Şehitlerimizin emaneti ailelerinin her zaman kapısındayız,yanındayız” dedi.

aksaray valisi aykut pekmez’in eşi yeşim pekmez  aksaraylı şehit ailelerinin tamamına yakınınıziyaret etti. ziyaretlerde şehitlerin emaneti eşleri, çocukları anne vebabaları ile yakından ilgilenen pekmez; “bizler sadece sizin duanızı istiyoruz.hiçbir zaman yalnız değilsiniz. bizler; bu devlet bu millet her zaman sizinleyiz’diyerekşehit yakınları ile hasbihâl edip karşılaştıkları sorunları çözümekavuşturulması için büyük gayret gösteriyor.

aksaray merkez, ilçeler, belde ve köylerde yaşayan şehit ailesive yakınlarının tamamına yakınının ziyaret ettiklerini kaydeden pekmez; “yaptığımızziyaretlerde şehitlerimizin değerli aileleri ile tanıştık. onlarla hasbihaledip dertleştik. İhtiyaçları ve sorunları noktasında çözüm için ilgili yerleribilgilendirip sonuç alınmasını sağladık.  bizler şehit ailelerimize ne yapsak az olur.onların canlarından bir can olan en değerli varlıklarını vatanın bölünmezbütünlüğü için devletimizin ilelebet payidar olması için feda etmelerikarşısında bizim yaptıklarımız hiçbir önemi yoktur.  o nedenle bizler her zaman şehit ailelerimizinyanında olmaya devam edeceğiz’ dedi.

yeşim pekmez  aksaray merkezde yaşayan şehit aileleriniziyaret ederek bir süre görüştü. 1974 yılında kıbrıs barış harekatında şehitolan celal suluv’ın eşi raziyesuluv, 1980 yılında ankara’da şehit olan polisŞükrü koçak’ın annesi döndü kardeşi celal koçak, 1990 yılında Şanlıurfa’dabölücü örgüt mensupları ile girilen çatışmada şehit olan salim avcıoğlu’nunannesi raziye avcıoğlu’nu ziyaret ederek ellerini öptü.

-Şehitlerimizinemaneti ailelerinin her zaman sahip çıkıyoruz

Şehit aileleri ve yakınları ile görüşerek hatırlarınısorarak bir süre hasbihâl eden yeşim pekmez ; ‘Şehitlerimiz rabbimiz katında engüzel yerde inşallah. hepimizin bu dünyada bir sınavı var. Şehit ailelerimizinacısı tarif edilemez. ne yaparsak yapalım bu acıyı dindiremeyiz. ancak bizedüşen devlet olarak millet olarak şehitlerimizin emaneti ailelerine her zamansahip çıkmaktır.” dedi.

Şehit annelerinden şehitlerin hayatı mesleklerine vevatana duydukları sevgilerini dinleyen yeşim pekmez ; vali aykut pekmeztarafından yaptırılan üzerine şehitlerin fotoğrafı ve türk bayrağı olantabloları hediye etti.

-Şehit avcıoğlu:“vatanı kim koruyacak”

Şehit salim avcıoğlu’nun annesi raziye avcıoğlu oğlununşehit olmadan 4 gün önce aksaray’da izinli olduğu dönemde yaşadığı birhatırasını yeşim pekmez’e anlattı. oğlunun görev yerine gitmek için hazırlıkyaptığı anlarda babasının iznini uzatması istediğinde bulunması üzerineoğullarının ‘biz gitmezsek vatanı kim koruyacak’ dediğini ve gittikten 4 günsonra şehit düştüğünü söyledi.

Şehit annelerini elini öperek şehitlere allah’tan rahmetdileyen yeşim pekmez hanımefendi: “bizler her zaman kapınızdayız, yanınızdayız.hiçbir zaman yalnız değilsiniz’ dedi.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Sıradaki Haber Yaz aylarında hamilelerin bol su tüketmesi dehidrasyon riskini azaltıyor