Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şehitler Müzesi açıldı; Unutmadık, unutturmayacağız!

Aksaray’a bir dizi ziyaret

Aksaray’a bir dizi ziyaret ve açılış yapmak için gelen T.B.M.M. Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ilk olarak Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na ziyarette bulundu. Vali Kumbuzoğlu T.B.M.M. Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’a Somuncu baba külliyesi minyatürünü hediye etti. Burada T.B.M.M. Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ı Ak Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün daire müdürleri ve Ak Parti ve MHP’nin yöneticileri karşıladı. Valilikte kısa bir mola veren T.B.M.M. Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar daha sonra Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehitler Müzesi açılışına katıldı.

Aksaray Belediyesi’nin başlatmış olduğu Şehitlik Müzesi projesinde çalışmalar tamamlandı. Tamamlanan çalışmaların ardından Aksaray Şehitlik Müzesinin açılışı, Türkiye 52. Milli Savunma Bakanı ve 28. Dönem Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın katılımıyla gerçekleşti. Müze açılışı sırasında duygu dolu anlar yaşanırken Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve ekibine, yapılan bu önemli projeden dolayı teşekkür edildi.
Türk askerlerinin yâd edilmesi ve daima anılması adına Aksaray Belediyesi tarafından projesi hazırlanan Şehitlik Müzesi’nde açılış töreni yapıldı. Müzenin açılışına 52. Milli Savunma Bakanı ve 28. Dönem Kayseri Milletvekili Hulusi Akar katılım sağladı. Açılış sırasında konuşma yapan Milletvekili Hulusi Akar, “Aziz şehitlerimizi, yalnızca bir gün değil, her gün yaşatabilmek adına Aksaray’da hayata geçen Şehitlik Müzemiz, tüm ülkemize hayırlı olsun” dedi.
Aksaray Belediyesi tarafından yapılan Şehitlik Müzesi açılışında konuşma yapan Hulusi Akar; “Belediye Başkanım, milletvekili arkadaşlarım adına en samimi dileklerle, en içten duygularla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sağ olun, var olun. Biz her zaman ne diyoruz? Biz milletimizi övünüyoruz. Bizim 2500 yılı aşan bir tarihimiz var, şanlı tarihimiz var. Şerefle dolu, şanla dolu. Ve bu şanlı tarihimiz özellikle İslam’la şereflendikten sonra, yedi iklim, üç kıtada daima insanlığı, kardeşliği, özgürlüğü, hürriyeti, medeniyeti götürdü” dedi.
Aksaray Belediyesi tarafından yapılan ve şehit ailelerinin takdirle karşıladığı şehitlik müzesi, yaklaşık 400 metrekarelik alanda projelendirilirken, müze içerisinde 15 Temmuz şehitleri koridoru, sinevizyon odası, anı odası, şehitler koridoru yer alıyor. Aziz şehitlerin isimlerinin ve hayat hikâyelerinin paylaşılacağı müzede şehitlerin özel eşyaları da sergi salonunda sergilenecek biçimde dizayn edildi.
Şehitlik Müzesi açılışı için Aksaray’a gelen 52. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Aksaray Valiliği önünde karşılandı ve karşılamanın ardından Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nu ziyaret etti.

Ervah Karbristanlığı girişinde bulunan Şehitlik Müzesine saat 16.00 itibariyle teşrif eden Milletvekili Hulusi Akar, burada müze açılışını gerçekleştirirken, açılışa çok sayıda şehit ailesi, yakını ve gaziler katılım sağladı.
Hulisi Akar konuşmasının devamında; “Sadece teröristler bizim hedefimiz, bizim hiçbir şekilde etnik, dini kökenlerine bakmak suretiyle kimse ile bizim bir sorunumuz yok. Kürtler, Türkler, Araplar kardeştir. 85 milyon biz tek yürek, tek yumruk olarak bu vatanı, bu milleti yüceltmek için, büyük ve güçlü Türkiye için çalışmalarımızı Cumhur İttifakı ile birlikte, hep beraber Cumhur İttifakı olarak sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Ve inşallah bu 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet ile birlikte önümüzde büyük Türkiye ideallerini gerçekleştireceğiz ve önümüzdeki dönemi de, 2. yüzyılı da Türkiye yüzyılı yapacağız. Sizlerin sevgisi, sizlerin güveni, sizlerin duası devam ettiği müddetçe bizim aşamayacağımız bir engel, üstesinden gelemeyeceğimiz bir görev yok Allah’ın izniyle. Bu içinde bulunduğumuz ortamda, maneviyatı çok yoğun olan bu ortamda, çok akıllı bir şekilde Sayın Belediye Başkanımızın, Valimizin düşüncesiyle, bu ortaya konulan eserin de bizler için önemi, ülkemiz için, milletimiz için çok büyük. Çünkü tarih demek, ya ilham alacağız, ondan güç kuvvet alacağız, cesaretimizi artıracağız, gücümüzü artıracağız, mücadele azmimizi artıracağız veyahut da ders çıkaracağız. İlham alacağız, ders alacağız. Bu müzeler gerçekten bizim için, ülkemiz için, şehirlerimiz için çok değerli. Burada gelenler, özellikle gençlerimiz, buraları ziyaret etmek suretiyle, görmek suretiyle, bugünlere nasıl gelindi? Bugün biz burada mutlu, müreffeh, sakin, güven içinde oturuyorsak, bunlar kimlerin sayesinde oldu? Unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız” sözlerine yer verdi.
Açılış programı sırasında Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlui Milletvekili Ramazan Kaşlı, Milletvekili Hüseyin Altınsoy ve Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer konuşma yaptı.
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu açılış sırasında yaptığı konuşmada, “Öncelikle cumhuriyetimizin 100. yılında Aksaray’ımıza yakışan böyle müstesna bir eser kazandırdıkları için belediye başkanımız Sayın Evren Dinçer ve ekibini yürekten kutluyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Evet, böyle anlamlı bir günde, böyle müstesna bir eserin açılışı için şehrimizi teşrif eden 15 Temmuz’un yiğit evladı, kendisiyle gurur duyduğumuz sayın bakanımız ve çok değerli komutanımız Sayın Hulusi Akar beyefendiyle birlikte bu açılışı yapıyor olmak bizlere gerçekten onur ve gurur vesilesi oldu. Sayın bakanım, teşrifleriniz için çok teşekkür ederim dedi” sözlerine yer verdi.
Şehitlik Müzesi açılışında konuşma yapan Milletvekili Ramazan Kaşlı “Şehit ailelerimizin her türlü sorun sıkıntılarında yanlarında olduğumuzu, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğimizi belirtiyorum. Ben bakanımıza Aksaray’a şeref verdiniz, hoş geldiniz diyorum. Varlıklarıyla bu alanı şereflendiren tüm hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun” dedi.

Açılış töreni sırasında konuşan Ak Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy; “Çok kıymetli şehit ailesi yakınlarımız, gazi yakınlarımız hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Tabii burası gerçekten manevi havası çok yüksek olan bir yer. Salihler şehriyiz. Sayın Bakanım az önce sordu. Şeyh Hamdi Veli burada. Burada metfun, burada yatıyor. Şeyh Hamdi Veli, Hacı Bayram Veli’nin hocası. Hacı Bayram Veli, Akşemseddin’in hocası, Akşemseddin de Fatih’in hocası. Dolayısıyla bizim yeğenlerimiz de şehit olmaya aday birçok yeğenimiz var burada. Allah nasip ederse inşallah. Biz Anadolu’nun tapusuyuz aynı zamanda İç Anadolu olarak ve böyle de bakıyoruz. Buranın da gerçekten büyük bir manevi havası var. Bir rivayete göre yedi bin evliya, bir rivayete göre de yetmiş bin evliya burada yatmakta. Tabii Sayın Bakanımızın döneminde de birçok operasyonlar yaptık. Zeytindalı Harekatı, Afrin Harekatı, Pencekilit Harekatı ve burada da büyük başarılar elde ettik. Ama tabii bu operasyonlar sırasında birçok şehidimiz de oldu. Ben buradan bütün şehitlerimize, kahraman şehitlerimize vatanı için, bayrağı için, ezanı için canını veren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” sözlerine yer verdi.
Açılış sırasında konuşma yapan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; “Şehitlerimizin kıymetli yakınları, akrabaları, değerli gazilerimiz ve yakınları, değerli Aksaraylılar, hemşerilerim, Aksaray’ımızın Şehitler Müzesi açılış törenine hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Öncelikli olarak Aksaray’ımızda ihtiyaç duyduğumuz böyle bir müzeyi şehrimize kazandırmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.

Bunu evvela belirtmek istiyorum sözlerimin başında” diyerek sözlerine devam eden Başkan Dinçer; “Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, onları gelecek nesillere anlatmak, aktarmak, neler yaşadıklarını, onlardan birer hatırayı da burada sergileyerek göstermek bizim için önem arz ediyordu. Bunun arayışı içerisindeyken, şehrimizde bu müzeyi nereye inşa ederiz diye ararken, araştırma yaparken, tabii ki en münasip olan yer, inancımıza göre dünyada da üç tane olduğunu düşündüğümüz Ervah kabristanlığı biri burada, birisi Şam’da, bir diğeri de Medine-i Münevvere’de Sayın Bakanım. Aksaray’ımızda Ervah kabristanlığımızın yanında, yanı başında Somuncu Baba Hazretleri Cemalettin Aksaray Hazretleri’nin yanı başında bunu kurmayı, işletmeyi düşündük. Hamdolsun çalışma arkadaşlarımızla hızlı bir şekilde bunun çalışmasına başladık. Tabii ki kıymetli şehit yakınlarımız da şehitlerimizin emanetlerini bize teslim ettiler. Burada da onlara dair bir sergi salonu açtık. İnşallah burayı ziyaret eden tüm vatandaşlarımız kalbi, vicdanı şehitlerimizin o manevi havasını müzeyi ziyaretten sonra hepinizin hissedeceğini ben buradan sizlere tekraren bir kez daha iletmiş olayım. Bu vesileyle kıymetli misafirimize, bu değerli açılışımıza, bu manidar, bu bizim için anlam yüklü açılışa katıldıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Aksaray Belediyesi organizasyonu ile açılışı yapılan Şehitlik Müzesi’nin açılışının tamamlanmasının ardından Hulusi Akar ve beraberindeki Aksaray protokolü Şehit aileleri ve gaziler ile yemek programına katılım sağladı. Burada şehit aileleri ve gaziler ile bir araya gelen Hulusi Akar, katılımlarından ötürü herkese teşekkür etti.
Aksaray Belediyesi tarafından yapılan Şehitler Müzesi Açılışına Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Ak Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, MHP İl Başkanı Burhanettin Karaca STK başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının söylenmesinin ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar ile açılış yapıldı.

Haber: Ağustos Gerçe