Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şehit Jandarma Er Talat Öztorun, Şehadetinin 35. yılında minnet ve özlemle anıldı

Jandarma Er Talat Öztorun, 21 Haziran 1989’da Şırnak’ta vatani görevini yaparken teröristlerle girdiği çatışmada şehit olmuştu. Şehadetinin 35. yıldönümünde, Talat Öztorun’un anısı, ailesi ve komutanlar tarafından mezarı başında dualarla yad edildi.

Jandarma Er Talat Öztorun,

Şehidin mezarı başındaki anma törenine, şehidin abisi Ali Öztorun ile Aksaray Jandarma Komutanlığı’ndan komutanlar katıldı. Mezar başında yapılan duada gözyaşları sel oldu.
Abi Ali Öztorun, acının ilk günkü gibi taze olduğunu belirterek, “1989 yılında evimize gelen şahadet haberi yüreklerimize düşen kor ateşi hala taptaze. Üzerinden 35 yıl geçmesine rağmen Talat’ın hasreti ve acısı hiç dinmiyor. Onu unutmak mümkün değil,” dedi.

Tören boyunca duygusal anlar yaşanırken, Ali Öztorun şu sözlerle kardeşine seslendi: “Talat, şehidimiz, seni bugün komutanlarınla birlikte mezarında ziyaret ettik. Sen bizi duydun, ama biz seni duyamadık. Ama ne söyleyeceğini biliyorum. Komutanlarına ve bana ‘Beni unutmayın. Tekrar kalksam yine şehit olurum’ derdin biliyorum. Şahadetin 35. yılında, hasretle ve dualarla anıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu bizleri yalnız bırakmayan askeri personellere saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

Abi Öztorun, “Önce Vatan” diyerek yeğeninin şehit oluşunun 35. yıldönümünde mezarı başında üzüntüsünü, acısını ve hasretini bir kez daha dile getirdi. Törene katılanlar, şehidin anısına saygı duruşunda bulunarak dualar ettiler.

Avni KURU

Ak Parti heyeti, oğlunu kaybeden
Sıradaki Haber Milletvekili Aydoğdu’dan acılı babaya teselli: ‘Allah’a sığınıyoruz!