Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şehit Emniyet Müdürü Ali Er mezarı başında anıldı

Türkiye’nin ilk Şehit Emniyet Müdürü olan Aksaraylı Ali Er, şehitliğinin 32. Yılında kabri başında saygı ve minnetle anıldı.

Türkiye’nin ilk Şehit Emniyet

Ali Er’in vefatının üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen derin acısı yüreklerde hala tazeliğini koruyor. Aksaray Müftülüğü ve Emniyet teşkilatının organize ettiği anma etkinlikleri kapsamında, Şehit Ali Er ve 15 Temmuz şehidi Önder Güzel için Ulu Camii’nde mevlid-i şerif okutulacak.

Ali Er, 14 Temmuz 1992’de Van’ın Başkale ilçesi yolundaki 32 virajlar mevkiinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen hain bir pusuda, görevi başında iki meslektaşıyla birlikte şehit düştü. Aksaraylı şehidimiz, asla gerçekleştiremediği Özel Harekat Daire Başkanlığı görevine aday biri olarak hafızalarda yer etti.

Şehit Ali Er’in emaneti olan üç oğlu da babalarının izinden giderek emniyet teşkilatında önemli görevlerde bulunuyor. Eraslan Er, Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken, Volkan Er Ankara Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde, Erkurt Er ise Antalya’da aynı kademede hizmet veriyor. Bu üç yiğit, hem babalarının mertliklerini ve vatan sevgisini devam ettiriyor hem de Aksaray’ın gurur kaynağı haline geliyor.

Şehit Ali Er ve arkadaşlarının azim ve cesaretini hatırlayarak görevini sürdüren Özel Harekat polisleri, farklı noktalara düzenledikleri operasyonlarla terör örgütlerine karşı mücadele ediyor. Zorlu arazi koşullarında, yerli ve milli silahlarla teçhiz edilen özel harekat timleri, gece gündüz demeden gözetleme görevleriyle hainlere geçit vermiyor.

Afyon Valisi Gökmen Çiçek’in talimatıyla hayatını konu alan bir kitap bastırılan Şehit Ali Er’in ismi, Ankara Özel Harekat yerleşkesine ve Adana’da yeni açılan Özel Harekat Müdürlüğü’ne verilerek yaşatılmaya devam ediyor.

Aksaray halkı, şehitlerine olan minnetini ve bağlılığını bir kez daha göstererek, Şehit Emniyet Müdürü Ali Er’in anısını yaşatmaya devam ediyor.

Hakan Hidayet Deniz