Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKTI!

31 mart 2019’da yapılacak

31 mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için seçmenlisteleri aksaray genelindeki muhtarlıklara asıldı. seçmen kayıtları,e-devlet’ten ve ysk sayfasından sorgulayabilirsiniz.

muhtarlıklar hafta sonları da hizmet verecek

seçmen kütüğü listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı.yüksek seçim kurulu’nun (ysk) hazırladığı seçim takvimine göre; muhtarlıkbölgesi askı listeleri 17 ocak perşembe günü saat 17.00’ye kadar askıdakalacak.

muhtarlıklar hafta sonları da hizmet verecek. büyükbölcek muhtarı sinan yavaş; “seçmenleri, kayıtlarını kontrol etmek için sondakikaya kadar beklememeleri konusunda uyardı. yavaş, seçmen kayıtlarınınmuhtarlıkların yanı sıra e-devlet sistemi üzerinden de sorgulanabileceğini dilegetirdi.

seçim yeri sorgulama nasıl yapılacak?

yurt İçi seçmen sorgulama yapmak içinhttps://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenbilgiyurtici.jsp sitesine girip,”nüfusa kayıtlı olduğu İl”, “t.c. kimlik numarası”,”nüfusa kayıtlı olduğu sıra no” gibi bilgileri doldurduktan sonraresim doğrulaması yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz

adres deĞİŞİklİĞİ yapmak İsteyenler dİkkat!

yerleşim yeri adresini başka ilçelere aldırmak isteyenseçmenler başvurularını, askı süresi içinde herhangi bir nüfus müdürlüğüne deyapabilirler.

Öğrenciler ise Öğrenim gördükleri okuldan, o okulunöğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkinalacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfusmüdürlüklerine bizzat başvururlar ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı veonaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulubaşkanlığına teslim edecek.

ayrıca büyük bölcek muhtarı sinan yavaş seçmenlere askılistesine bakmaları konusunda uyarırken, listede ismi çıkmayan vatandaşlarımızaile kağıdı alarak ilimizdeki yüksek seçim kuruluna bildirmeleri gerektiğinihastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler seyyarsandıklarda oy kullanabilmek için, bir yakını tarafından www.ysk.gov.trinternet adresinde bulunan “seyyar sandık kurulu talep formu” ileilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmeküzere muhtarlığımıza başvurabilirler. “seyyar sandık kurulu talepformu” ile birlikte “engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu”veya “hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu” ibaresinin yeraldığı sağlık raporunun ibrazı gereklidir” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

  Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde “Mikrobiyota ve Terapötik Kullanımı” Semineri Düzenlendi