Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Seçmen Bilgi Kartları Dağıtılıyor

Seçmen bilgi kartları dağıtılıyor

Seçmen bilgi kartları dağıtılıyor
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin takvimine göre, seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde oy kullanacak seçmenlerin listesi askıya çıkarıldı.

Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Dağ, “14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlarımızın seçmen bilgi kartları 24 Nisan Pazartesi gününden itibaren muhtarlıklarımızdan dağıtılmaya başlanmıştır. Bazı muhtarlarımızda zaaflar içerisinde evlerine kadar seçmen kâğıtları götürmektedirler. Nerede ve nasıl oy kullanacağı konusunda ise seçmen bilgilerini E.Devlet kapısından YSK.gov.tr adresinden, YSK mobil uygulamasından ve YSK çağrı merkezinden öğrenebilirler. Biz vatandaşların işlerimizi kolaylaştırmak açısından özellikle yaşlı ve hasta olan seçmen kâğıtlarını evlerine ulaştırıyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızın özellikle 14 Mayıs’ta sandığa giderek oy kullanmalarını özellikle rica ediyoruz. Bu seçim ülkemizin için, milletimiz için çok önemli” ifadelerini kullandı.
YAŞLI VE RAHATSIZLIĞI OLAN SEÇMENLER YSK BİLDİRİLDİ
Yaşlı ve rahatsızlığı olan seçmenler için yapılan çalışmaları anlatan Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Dağ, “Askı dönemi sürecinde yaşlı ve rahatsızlığı olan seçmenlerimizin durumunu seçim kuruluna bildirdik. Rahatsız olan hastaları, tekerlekli sandalyede yürüyen hastalarımız için okul zemin katında oy kullandırılacak. Yatalak olan seçmelerimizin de evine sandık götürülüp, evinde oy kullandırılacak. Bu şekilde YSK tedbir aldı. Bizde bunu askı süreci içerisinde seçim kuruluna bildirdik. Her hangi bir sıkıntı kalmadı. Seçimlerimiz ülkemize, devletimize, milletimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Haber: Fatma ALTINOK