Aksaray’ın Sarıyahşi ilçesinde ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek amacıyla başlatılan yol genişletme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Gölbaşı–Pozantı Otoyolu’ndan Sarıyahşi–Evren çıkışına kadar uzanan ve Karayolları sorumluluğunda bulunan bağlantı yolunda yürütülen çalışmaları, Ak Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk ve beraberindeki heyet yerinde inceledi.
İnceleme gezisine Ak Parti Aksaray İl Koordinatörü Cengizhan Güngör, İl Başkanı Hamza Aktürk, İl Teşkilat Başkanı İbrahim Ulusoy, İl Genel Meclis Üyesi Muhiddin Hilal, İlçe Koordinatörleri ve Sarıyahşi İlçe Başkanı Fatih Ünsal katıldı. Heyet, sahada görev yapan yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.
Projeyle birlikte yolun genişletilerek hem trafik güvenliğinin artırılması hem de sürücüler için daha konforlu bir ulaşım imkânı sağlanması hedefleniyor. Özellikle ağır tonajlı araçların yoğun kullandığı bu güzergâhta, yeni düzenleme ile trafikteki yoğunluğun azalması ve olası kazaların önüne geçilmesi planlanıyor.
Ak Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk yaptığı açıklamada, “Bu önemli yatırımın Sarıyahşi ilçemize ve bölge halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Çalışmalar tamamlandığında hem ulaşım rahatlayacak hem de ilçemizin gelişimine önemli katkılar sağlanacak” ifadelerini kullandı.
Karayolları yetkilileri ise çalışmaların hava şartlarının elverişli olması halinde kısa sürede tamamlanmasının planlandığını bildirdi.
Genişletme projesi tamamlandığında, Gölbaşı–Pozantı Otoyolu ile Sarıyahşi ve Evren ilçeleri arasındaki ulaşım daha hızlı, güvenli ve konforlu bir hale gelecek.
Avni Kuru