Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SARIMSAK PARA ETMEDİ

baymışbölgesinde ekimi ve kalitesiyle

baymışbölgesinde ekimi ve kalitesiyle ünlü olan sarımsak, bölge halkına önemli ölçüdekatkı sağlıyor. 

bölge halkı toplamda 1.000 dekar alanda sarımsak ekimiyleuğraşıyorlar. geçen yıllara nazaran bu yıl istedikleri verimi alamayan çiftçilerişçilik maliyetinin artması ve yağan yoğun yağışlar yüzünden verimin azolmasından yakındılar.

aksaray’ın baymış köyünde 10 yılı aşkın süredir sarımsakekimi yapan çiftçi Ünsal oruç; “sarımsak bu yıl para etmiyor ”dedi.

sarımsak erken Çıktı. yağan yağmur verimi düşürdü

Çiftçi oruç; “kış ayının sıcak geçmesi ve yaz dönemindemevsim normallerin üzerinde sıcaklık yaşanmasıyla bu sezon sarımsak erkençıktı. erken çıkan sarımsaklarımızda ramazan ayında bölgemize yağan yoğunyağmurlar, ekmiş olduğumuz sarımsaklarımız da yer yer mantar hastalığına sebepoldu” dedi.

toptan 1-2 tl arasında satılıyor.

Çiftçi Ünsal oruç; “bu yıl sarımsaklarımızı satmaktazorlanıyoruz. toptan 1 ile 2 tl arasında satışını gerçekleştiriyoruz. perakendeise 2,5 tl ile 3,5 tl arasında sarımsakların büyüklüklerine göre satılıyor”dedi.

İşçilik fiyatı2’ye katladı

Çiftçi Ünsal oruç; “geçen yıl günlük sarımsaklarıçapalatmak için yevmiyesi 45 -50 tl’den tutuyorduk işçileri, toplama vebağlamaya dekarında ise 120 -150 tl idi. bu yıl ise çapalatmak için yevmiyesi55 -60 tl’den tutuyoruz işçileri, toplama ve bağlamaya dekarında ise 350-360 tlarasında işçilik ödüyoruz” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Milyonlarca emekliyi ve ailesini sevindiren
Sıradaki Haber Ailede tek emekli olması yetiyor! SGK açıkladı: Artık onlara da bedava oldu!