Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SANAYİ ESNAFININ SOĞUKLA İMTİHANI

aksaray’da hava sıcaklıklarının dondurucu

aksaray’da hava sıcaklıklarının dondurucu seviyeyedüşmesinin ardından çalışma şartlara daha da ağırlaşan oto sanayi esnafıolumsuzluklara rağmen vatandaşa hizmet etmek için mücadele veriyor.

kış aylarına girilmesinin ardından hava sıcaklıklarınındüşmesi, kar yağışı ve don olaylarını beraberinde getirdi. soğuktan etkilenenesnaflar arasında ise sanayiciler de yer alıyor. ufak dükkanlarının olmasınedeniyle bir çok aracı dışarıda soğuk altında tamir etmeye çalışan esnaf zorşartlarda ekmek mücadelesi veriyor. kış aylarında dükkanlarına kurmuş olduklarısobayla ısınmaya çalışan sanayi esnafı, vatandaşların sorunlarına çözmek içinfedakarca çalışıyor. dondurucu soğuğa aldırış etmeden çalışmalarını sürdürenesnaf, bir yandan da hastalıklarla mücadele ediyor.

ustalar; “soğuk havada zor oluyor. yaptığımız araç sayısıda birkaç tane olunca dışarıda çalışmak zorunda kalıyoruz. kar yağışı ve dondandolayı zor oluyor ancak bizim ekmek paramız da bu. sanayide kömür sistemi ileısınıyoruz. ufacık ir soba dükkanı ısıtmıyor. bağışıklık biraz kuvvetli bizde,küçüklükten bu yana sanayide olduğumuzdan dolayı hastalık yine de oluyor”  dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Gençlik ve Spor İl
Sıradaki Haber Aksaraylı genç sporcular Avrupa Şampiyonasında tarih yazdı!