Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sanatla ibadet: Aksaray’da camileri göz alıcı hale getiriyor!

Aksaray’ın Sultanhanı ilçesi Yeşiltömek Köyü’nde İmam Hatip olarak görev yapan Hasan Hüseyin Altan, camilerin bakımını ve estetiğini artırmak için yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Altan, Sultanhanı’da kendi çabasıyla öğrendiği nakkaşlık sanatını, ilçenin farklı noktalarındaki camilerde icra etmeye ve Sultanhanılı gençlere öğretmeye çabalıyor.

Aksaray’ın Sultanhanı ilçesi Yeşiltömek

Konu hakkında açıklama yapan İmam Hatip Hasan Hüseyin Altan, “Burası ilk görev yerim. Atandığım gün camiime geldiğimde camimin çok bakımlı olmadığını ve görevli bir hocamızın olmadığını söylemişlerdir. Camimizin birçok ihtiyacı vardı. Hemen çalışmalara koyularak, camimizin temizliği, badanası ve eksikliğini gidererek hallettim. Camimizin Osmanlı kültüründe olduğu gibi daha çok süslenmesini ve nakış işlemlerinin uygulanmasını istedim. Ancak bunu yapacak bütçemiz olmadığı için kendim nakkaşlık sanatına yöneldim. Bunu biraz öğrendikten sonra kendi camiimde ilk uygulamamı yaptım. Camimizi mescit görüntüsünden çıkararak, bir Osmanlı cami görüntüsü elde ettik.” dedi.

Yaptığı çalışmalar, ilçe müftüsü Halil Akçal tarafından sosyal medyada paylaşıldı ve büyük ilgi gördü. Altan, “Bu çalışmalarımızı görenler diğer ilçemizdeki camilerimiz için de bize ulaştılar ve kendi camilerine de bunu yapmamı istediler. Ben de ücretsiz olarak gidip, kendi ilçemizdeki 14 camiye nakkaşlık sanatını uyguladım.” diye ekledi.

Altan, bu sanatı namaz sonrası vakitlerde uyguladığını belirterek, “Özellikle yatsı namazından sonra gidip sabah namazına kadar çalışarak, camilerimizi güzelleştirmeye çalışıyorum. Buradaki amacım cemaatimizin daha güzel ve daha temiz bir camide ibadet etmeleri ve onları camiye çekebilmek içindir. Camimizin süsleri cemaatimizdir.” ifadelerini kullandı.
Sosyal medyada yaptığı çalışmaları paylaştığını ve bu sayede geniş bir kitleye ulaştığını vurgulayan Altan, “Şu anda sadece Niğde’ye gidebildim bunun için. Diğer illerimizde de bu sanatımızı uygulamak için çağırıyorlar.” dedi.

İlçe Kaymakamı Abdullah Melikoğlu’nun destekleriyle bir gençlik merkezi kurduklarını ve burada gençlere ücretsiz olarak nakkaşlık ve kaligrafi dersleri verdiklerini belirten Altan, “Bu şekilde hem nakkaşlık sanatını hem de Osmanlı tarzı camilerimizi yaşatmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ağustos Gerçe