Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SAKLAV, TAPTUK KÖYÜNDE HUBUBAT EKİMİNDE BULUNDU

aksaray tarım ve orman

aksaray tarım ve orman İl müdürü bülent saklav, yaptığıaçıklamalarda;

“İlimizde ekim ayının gelmesiyle birlikteüreticilerimiz tarafından hububat ekimine başlandı.

İlimiz arazileri istatistiklere göre % 96,40 ile 405.309ha olmak üzere tarla arazisi vasfında bulunmaktadır. tuİk 2017 yılı verilerinegöre bu tarla arazisi üzerinde öncelikli olarak; 836.495 dekar alanda arpa,805.991 dekar alanda buğday, 46.100 dekar alanda çavdar, 68.632 dekar alandadane mısır ve 2.042 dekar alanda yulaf yetiştirilmekte olup, buna mukabil282.383 ton arpa, 264.767 ton buğday, 13.984 ton çavdar, 73.233 ton dane mısırve 417 ton yulaf üretilmektedir.

İlimizde tarımsal üretim alanının büyük bir kısmınıhububat ekim alanları oluşturmaktadır. İster sulu tarım alanları olsun, istersekuru tarım alanları olsun münavebe uygulanan tarlalarda güzlük hububat ekimibüyük önem taşımaktadır. zira buğdaygiller olarak tabir edilen; buğday, arpa,çavdar, dane mısır, yulaf v.s güz ayında özellikle ekim ayında ekilmeleri vekışa girmeden kök sisteminin oluşarak toprak üstü yeşil aksamının teşekkületmesi ürün verimi üzerine çok etkili olmaktadır.

hububat ekimi öncesinde üreticilerimize özellikle şunlarıtavsiye etmek istiyorum. tohum ekimi yapmadan önce toprak hazırlığını iyiyapmalarını, toprak tavını ve nemini kontrol etmelerini, sertifikalı tohumkullanmalarını, toprak altı, toprak üstü hastalık ve zararlılarına karşıkoruyucu ilaçlamaları yapmalarını tavsiye ediyorum. bu vesileyle 2018-2019 ekimve üretim sezonunun İlimiz üreticilerine hayırlar getirmesini, ürünlerinin bolkazançlarının bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin
Sıradaki Haber Aksaray Ziraat Odası Başkanı: “Toprak Candır, Canımızı Yakmayın!