Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SAKLAV, AHUDUDU YETİŞTİREN ÜRETİCİMİZİ ZİYARET ETTİ

aksaray tarım ve orman

aksaray tarım ve orman İl müdürü bülent saklav, cangıllıköyünde ahududu meyvesi yetiştiren hobi sahibi mehmet ÖztÜrk’ ü ziyaret ederekgörüş alışverişinde bulundu.

İl müdürü bülent saklav’ ın   cangıllı köyündeki ahududu bahçesiziyaretine; köy muhtarı ali yen, kardeşi rıza yen ve tarım İl müdürlüğü teknikpersoneli tekniker mahmut kurtÇu ve köy sakinleri iştirak etti.

ahududu yetiştiren üretimiz ile bilgi alışverişindebulunan İl müdürümüz bülent saklav, burada yaptığı açıklamalarda şunlarısöyledi.

 “İlimiz farklırakım itibari ile ağaçören-ortaköy İlçesi ceviz ve badem yetiştirmeye, gülağaçİlçesi çilek yetiştirmeye, güzelyurt ilçesi bağ, elma, armut, kayısı ve elmayetiştirmeye merkez hasan dağı bölgesi, bağ, elma, armut, kayısı ve kirazyetiştirmeye uygun bölgelerimiz olarak öne çıkmaktadır.

İlimizde, karkın köyünde hobi sahibi bir müteşebbisüreticimiz tarafından başlatılan goji beri(kurt üzümü) üretimi, gülağaç alanyurtköyünde yaygınlaşan çilek üretimi, etrafındaki diğer çiftçiler tarafındangörülüp fark edildikten sonra benimsenmiştir. bu itibarla cangıllı köyünde hobisahibi üreticimiz mehmet ÖztÜrk tarafından yetiştirilen ahududu meyvesi dediğer üreticilerimiz tarafından benimsenip yetiştirilebilir.

zira tarımda yenilik ve farklılık hep farklı ürünlerideneyerek yetiştiren hobi sahibi insanlar tarafından geliştirilmiş ve toplumamâl olmuştur. İlimiz meyvecilik bölgelerinde de organik maddece zengin, sututma kapasitesi yüksek ve iyi direne olabilen topraklarda ahududu bitkisininüreticilerimiz tarafından benimsenerek yetiştirilmesi ve alternatif bir ürünolarak kazandırılması ve ürün deseni içerisinde yer alması mümkündür.” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kurban
Sıradaki Haber Başkan Dinçer, Belediye Personelleri İle Bayramlaştı