aksaray küçük bölcek mahallesi’nde ikamet eden süleyman Çiğdem’in kendisinin 112 acil çağrı merkezini arayarak sahte alkol tükettiğini belirtmesi ve hastanede hayatını kaybetmesi ve erkan partal’ın (56) ölü bulunduğu evinde alkol olduğu tespit edilmesi üzerine ölen her iki şahsın alkolden zehirlenip zehirlenmediği konusunda araştırma yapılmak üzere iki şahıstan alınan örnekler adli tıpa gönderildi.
küçük bölcek mahallesi’nde ikamet eden süleyman Çiğdem’in kendisinin 112 acil çağrı merkezini arayarak, sahte içki tükettiğini ve fenalaştığını belirtmesi üzerine, şahsın evine gelen 112 sağlık ekipleri, süleyman Çiğdem’i ambulansla aksaray Üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesi acil servisine kaldırdı. burada yoğun bakıma alınan Çiğdem, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. hayatını kaybeden ve kendisinin durumu bildirmesi ile Çiğdem’in sahte içkiden zehirlenip zehirlenmediğinin belirlenmesi için doku örnekleri, incelenmek üzere ankara adli tıp kurumu’na gönderildi.
daha önceki günlerde de cumhuriyet başsavcılığının, 2 çocuk babası olan terzi erkan partal’ın (56) ölü olarak bulunduğu evinde alkol olduğu ifade edilen şişede sıvı madde ele geçirilmesiyle sahte içkiden zehirlendiği ihtimali üzerine soruşturma başlatmıştı.
sahte içki veya alkolden hayatını kaybettiği düşünülen her iki şahıs dan alınan örnekler adli tıp merkezine incelenmek üzere gönderildiği yetkililer tarafından bildirilirken olayla ilgili emniyet ekipleri çalışma başlattı.
emniyet ekiplerince yapılan çalışma ve incelemeler doğrultusunda şüpheli bir kişi göz altına alındı. göz altına alınan şüpheli mustafa h. b. ‘nin evinde yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır 16 litre sahte rakı, 4 litre sahte votka, 5 litre metil alkol ve bir miktar alkol yapımında kullanılan aroma ele geçirildi. emniyetteki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli mustafa h. b., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
haber: yaşar karatay

