Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlıklı Yaşamak İçin Süt İçin

Aksaray Süt Üreticileri Birliği

Aksaray Süt Üreticileri Birliği 1 Haziran dünya süt günü olması nedeni ile program düzenlendi. Programda, süt ve süt ürünlerinin önemi vurgulandı.
Aksaray’da süt ve süt ürünlerinin önemine dikkat çekmek amacıyla AKSÜTBİR tarafından süt tanıtımı etkinliği düzenlendi. Etkinlikte analiz edilen sağlıklı sütlerin ne gibi ürünleri hastalıktan ari ortaya çıkardığı anlatıldı. Kent genelinde günlük yaklaşık 2 bin ton süt üretiminin olduğu anlatılırken, süt ve süt üretimi faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle Aksaray Süt Birliği tarafından süt ve süt ürünlerinin faydalarını anlatmak ve sütün kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla program düzenlendi. Programda konuşan Aksaray Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, “1 Haziran Dünya Süt Günü olarak 3 yıldır kutlanmaya devam ediyor. Sütün içeriğini anlatmak, süte alıştırmak ve sütün kalitesiyle ilgili insanları bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Biz, tüketicilerimizin mutlaka süt tüketmesini, süt ürünleri olan ayran yoğurt gibi ürünlerin mutlaka düzenli olarak kullanılması gerektiği anlatıyoruz. Süt, sağlığımız için, özellikle midemiz için son derece faydalıdır.” dedi.
Programa, Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ve Eskil Süt Üreticileri Birliği Başkanı Necip Çeçen ve üyeleri katıldı. Etkinliğe katılanlara süt ve süt ürünleri ikram edildi. Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilerek etkinlik son buldu.

Haber: Ağustos Gerçe