Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlık Sen Aksaray Şube Başkanı Rıfat Kaya, katsayı hatasının düzeltilmesi adına Sağlık Bakanlığı ve YÖK’e başvuru yaptı 

Sağlık Sen Aksaray Şube

Sağlık Sen Aksaray Şube Başkanı Rıfat Kaya, Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumu’na (YÖK) yazılı başvuru yaptıklarını açıkladı.

Şube Başkanı Rıfat Kaya,  sağlık alanındaki meslek mensupları için yapılan taban ödeme katsayısı hatalarına dikkat çekmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumu’na (YÖK) yazılı başvuru yaptıklarını beyan etti.

Kaya, açıklamasında sağlık hizmetleri sınıfında yer alan fizyoterapist, psikolog, diyetisyen, biyolog gibi lisansiyerlerin taban ödeme katsayısının 0,32 yerine 0,37 olarak uygulanması gerektiğini belirtti. 657 sayılı kanuna göre sağlık hizmetleri sınıfında olan meslek mensupları için hatalı bir değerlendirme yapıldığını ifade eden Kaya, bu konuda yapılan görüşmelerin ardından Sağlık Bakanlığı ve YÖK’e resmi başvuruda bulunduklarını söyledi.

Başkan Kaya, “Bu haksızlığın düzeltilmesi için attığımız adımları titizlikle takip edeceğiz. Sağlık alanında emek veren meslek mensuplarının hak ettikleri değeri görmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haber: Fatma Altınok