Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE EĞİTİM VERDİ

aksaray İl sağlıkmüdürlüğü’ne bağlı

aksaray İl sağlıkmüdürlüğü’ne bağlı sağlık tesislerindeki bilgi işlem personellerine milli işletim sistemi (pardus)ve libre ofis eğitimiverildi.

tÜbİtak ulusal akademik ağ ve bilgi merkezi (ulakbİm)tarafından geliştirilen, ücretsiz ve tamamen türkçe olan milli İşletim sistemiolan pardus eğitimi aldı. eğitimde linux tabanlı işletim sistemi pardus’unkullanımı hakkında katılan bilgi İşlem personellerine eğitim verildi.
pardus nedir?
pardus,dünyadaki benzer özgür yazılımların ivmesi ve gerekliliğiyle ortaya çıkmış,ülkemizin bilgi teknolojisi alanındaki insan kaynağı, yerel yazılım sanayisininyetenekleri ve rekabet unsurlarının incelenmesi sonucunda 2003 yılındabaşbakanlık tarafından geliştirme görevi tÜbİtak bİlgem’e tevdi edilerekbaşlatılan milli işletim sistemi dağıtımıdır.
pardus açık kaynaklı bir işletim sistemidir. açık kaynaklı olması bütünsistemin şeffaf olmasını sağlamakta, bu şekilde içinde hangi kodlarıbarındırıyor rahatlıkla görülebilmektedir. bu da pardus’un güvenilir birişletim sistemi olmasını sağlamaktadır. açık kaynak olmasının ikinci biravantajı da kötü niyetli programcıların virüs, trojen gibi zarar vericiuygulamaları yazmasına engel olmasıdır. son kullanıcılar pardus kullanarakbütün zarar verici uygulamalardan kurtulmuş olmaktadırlar. ayrıca, e-devletuygulamalarına elektronik imza kullanarak rahatlıkla girilebilmektedir. pardusgünümüze kadar birçok yenilikçi teknolojiyi içerisinde barındırmış ve güncelihtiyaçlara göre geliştirilmeye devam etmektedir.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren
Sıradaki Haber Yeni belediye hizmet binasında çalışmalar devam ediyor