Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlık Bakanlığı besin zehirlenmesine karşı 5 maddelik önlem yayınladı

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre sağlıklı beslenme için özellikle 5 kuralın üzerinden duruldu.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında Türkiye’de özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte besin tüketilirken dikkat edilmesi gereken hususlara yönelik bilgi aktarımı yapıldı. Yapılan bilgi aktarımına göre 5 madde üzerinden besin tüketiminin yapılmasının gerekliliği üzerinde duruldu.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuru kapsamında yer alan 5 önemli madde şu şekilde; “çiğ ve pişiş besinler birinden ayrı hazırlama yüzeylerinde ve ayrı araç gereçlerle hazırlanmalı, besinler uygun sıcaklık ve sürede pişirilmeli, kişisel hijyen ve kullanılan araç gereçlerin temizliğine özen gösterilmeli, güvenilir ham madde ve su kullanımına dikkat edilmeli, gıdalar uygun sıcaklıkta saklanmalı ve bir kez çözdürülmüş gıdalar tekrar dondurulmamalı.”

Özellikle yaz aylarında artan besin zehirlenmesin önüne geçebilmek adına yapılan duyuru kapsamında en etkili yol olarak değerlendirilen bu 5 maddenin vatandaşlar tarafından titizlikle yerine getirilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Ağustos Gerçe