Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Aksaray’a gelecek

Geçtiğimiz günlerde Aksaray protokolünün Ankara ziyareti sırasında, Sağlık Bakanı Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy aktardı. Altınsoy tarafından aktarılan ifadelere göre; Ziga bölgesine bir fizik tedavi hastanesi kurulmasına yönelik bir düşünce olduğunun altını çizdi. Bu projenin yerini incelemek üzere ilerleyen aylarda Sağlık Bakanının Aksaray’a geleceğini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Aksaray protokolünün

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Merkez İlçe Başkanı Av. Muammer Gür, beraberlerinde ilçe ve belde belediye başkanları ile birlikte Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu ziyaret ederek Aksaray’da ki sağlık yatırımları ile ilgili bir görüşme gerçekleştirmişti. AK Parti Aksaray Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Altınsoy, ziyarete ilişkin detayları paylaştı.

Aksaray’a yapılacak olan yatırımların takiplerini ivedilikle takip ettiklerini vurgulayan Milletvekili Altınsoy, bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve her alanda olduğu gibi sağlık alanındaki yatırımlarında sıkı takipçisi olduklarını ifade etti. Altınsoy açıklamasında, “Bir önceki dönem baklanımızın sözünü verdiği ve bizimde takip ettiğimiz projeler var. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na hem hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk hem de bu projelerle ilgili görüşme gerçekleştirdik.” dedi.

Şehir merkezi ve ilçeler için yapılacak projelerin takipçisi olduklarını vurgulayan Milletvekili Altınsoy, “Merkez de 360 yataklı devlet hastanesi, Eskil ilçemizde 30 yataklı devlet hastanesi, Ortaköy’de 50 yataklı devlet hastanesi projelerimiz var. Bu projelerin bazılarının yer teslimi, bazılarının proje ihalesi yapıldı. Bazıları da yatırım programında. Bunların takibi ve devamı için görüştük. Ihlara bölgesinde Ziga Kaplıcaları’nın bulunduğu yerde fizik tedavi hastanesi kurmak istiyoruz. Turizm cazibesi de olan bir bölge olduğu için o bölgeyi de çekici hale getirelim istiyoruz. Turizm cazibesi olması sebebiyle ulusal anlamda Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde oraya güzel bir tesis yapalım istiyoruz. Önce ki dönem bakanımızdan sözünü almıştık. Bakanımız Kemal Memişoğlu’da, ‘Güzel bir proje olur. Orayı bir yerinde değerlendirelim.’ dedi. İl Özel İdaresi’nin daha önce Ziga bölgesinde yaptığı bir yapı var. Sağlık Bakanlığı tarafından yeniden hayata geçirilmesi ile ilgili talepte bulunduk.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’ndan talep edilen diğer konular hakkında da bilgi veren Hüseyin Altınsoy, “Sağlık Bakanımızdan doktor talebinde bulunduk. İlçelerimizin hastanelerinde ufak tefek eksikleri var. İlçe belediye başkanlarımız bu eksiklikleri iletti. Verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bütün Aksaray heyeti ordaydık. Sağlık Bakanımızı Aksaray’a davet ettik. O da geleceğini söyledi. Zİga bölgesine kurmak istediğimiz Fizik Tedavi Hastanesi’nin yerini görmek üzere kendisi de Aksaray’a bizzat gelerek incelemelerde bulunacak.” diyerek sözlerini noktaladı.

Aksaray heyetinin Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na gerçekleştirdiği ziyarete; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Merkez İlçe Başkanı Av. Muammer Gür, Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, Ağaçören Belediye Başkanı Kemal Salman, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Yenikent Belediye Başkanı Ali Altınsoy, Topakkaya Belediye Başkanı Adem Baylan ve İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç katılım sağlamıştı.

Ağustos Gerçe