Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Safa okulları sponsorluğunda Verenel Derneğinin düzenlediği program yoğun ilgi gördü

Aksaray Safa Okulları sponsorluğunda

Aksaray Safa Okulları sponsorluğunda Verenel Derneğinin düzenlemiş olduğu program Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleşti. Kültür Merkezinde gerçekleşen programda açılış konuşmasını Verenel Derneği Kadın Kolları Başkanı Sibelgül Sezer yaptı.
Verenel Derneği Kadın Kolları Başkanı Sezer açılış konuşmasında; “Öncelikle sayın Vali eşi Emine Aydoğdu Hanım, sayın Belediye Başkanı eşi Merve Dinçer hanım, değerli protokolde bulunan hanımlar, Saliha Erdim hanım ve siz değerli konuklarımıza hoş geldiniz sefa getirdiniz demek istiyorum. Safa vakfımızın çatısı altında Safa okullarımızın katkısıyla değerli yazar aile danışmanı Saliha Erdim hanımefendiyi misafir etmenin sevincini yaşıyoruz.” dedi.
İnsanların ahlaki değerlerinin anaokulunda başladığına değinen Dernek Kadın Kolları Başkanı Sezer, “Safa okulları yaratılmışların en güzeli olan insanı anasınıfından itibaren temel ahlaki değerlerle kuşanmış ve dosdoğru inanca sahip, kendini geliştiren yeni bilgi ve yeniliklere açık olan, kendisiyle ve çevresiyle uyumlu, özgüveni ve iletişimi yüksek, topluma katkı sağlayan bireyler olarak yetiştirmeyi misyon edinmiştir.” dedi.


Verenel Derneği Kadın Kolları Başkanı Sezer Konuşmasının devamında ise; “2014 yılında Ankara’da ilkokulunu açarak ışımaya başlamış ve geçen sürede 25 şubeye ulaşmıştır. Aksaray’ımızda bu sene bu güzide okulumuza kavuşmuş yaz okulu olarak çocuklarımıza hizmet vermeye başlamış ve yeni eğitim öğretim yılında da eğitim öğretime başlayarak inşallah Aksaray’ımıza çok büyük katkı sağlayacaktır. Benim de iki evladım şuanda Safa okullarımızın yaz okuluna devam ediyor. Hayal ettiğimizin bile çok çok üstünde bir eğitim-öğretim modeli ile karşılaşmak bir ebeveyn olarak bizi çok memnun etti ve umutlandırdı. Çalışan bir anne olarak evlatlarımı 2,5 yaşından itibaren kreşlere vermek zorunda kaldığımda, bu kreşleri tercih ederken eşimle önceliğimiz her zaman maneviyat eğitimi veren kurumlar olmasıydı. Bugüne kadar o kurumlarda güzel bir eğitimle geldiler. Fakat Safa okullarında gördüğümüz eğitim öğretim modeli hayallerimizin çok ötesinde.” dedi.
Başkanı olduğu Dernek hakkında bilgiler veren Kadın Kolları Başkanı Sezer; ”Safa vakfımızın güzide çatısı altında Verenel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz yaratılmışların en güzeli olan insana hizmet gayesiyle yurdumuzda ve dünyamızda temel ihtiyaçlarını karşılamaktan yoksun insanlarımızın hem maddi hem manevi olarak yanlarında yer alıyor ve yaralarına merhem hayatlarına ışık oluyor. Şimdi Verenel Derneğimizin faaliyetlerinden kısaca bahsetmek istiyorum.” ifadesine yer verdi.

       

Derneğin işleyişine değinen Kadın Kolları Başkanı Sezer; “Öncelikle evimiz yuvamız olarak addettiğimiz sosyal marketimizden bahsetmek istiyorum. Aksaray şubemiz olarak Türkiye’de bir ilk olan paranın geçmediği sosyal marketimizi değerli yardımsever insanlarımızın desteğiyle hizmete açarak ihtiyaç sahibi binlerce vatandaşımıza ücretsiz gıda, temizlik malzemeleri desteği veriyoruz. Daha sonrasında diğer illerde de bu hizmetimizin oluşmasına öncülük ederek toplamda şuan Türkiye geneli 12 adet sosyal market şubesine ulaştık. Yakın zamanda 6 şubat 2023 te tüm zamanların en büyük doğal afetlerinden birini Kahramanmaraş merkez üssü olan, toplamda 11 ilimizi etkileyen hepimizi derinden etkileyen bir deprem yaşadık. Verenel derneği olarak tüm şubelerimizde olduğu gibi Aksaray şubemizde de hemen etkilenen bölgeye intikal ettik. Arama kurtarma çalışmaları,3 öğün sıcak yemek, kıyafet, barınma destekleri, yüzlerce tır ihtiyaç malzemeleri olmak üzere birçok alanda depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalıştık. Deprem sonrası Aksaray’ımıza gelen kardeşlerimize sosyal market, maddi manevi destek sağladık.” dedi.
Dernek olarak yardıma ihtiyacı olan herkesin yanında olmaya çalıştığını vurgulayan Dernek Kadın Kolları Başkanı Sezer; “Bizler kendisi de yetim olan ve ümmetine de yetimleri gözetmesi gerektiğini öğütleyen bir peygamberin ümmetiyiz. O yüzden en hassas noktalarımızdan birisi yetimlerimiz. Bayramlarda Yetim giydirme programları düzenleyerek, eğitim öğretim yılları başlangıcında kırtasiye yardımı yaparak yetimlerimizin bir nebzede olsa yüzlerini güldürmeye çalışıyoruz. Aksaray’ımızda yardıma ihtiyacı olan ailelerimize hem maddi hem manevi destek sağlamak amacıyla rutin olarak ailelerimizi evlerinde ziyaret edip, onlarla hemhal oluyoruz yalnız olmadıklarını gösteriyoruz.” dedi.

       

Dernek Kadın Kolları Başkanı Sezer ihtiyaç sahibi ailelere el uzatmak adına çalışmalarına değinerek; ”Yurtiçi ve yurtdışında kurban kesim programlarımız, su kuyusu açılımlarımız, medrese cami külliye yapımlarımız, Kuranı Kerim dağıtımlarımız, katarakt ameliyatı desteğimiz, zekat dağıtımımız ile ihtiyaç sahibi ailelerimize destek olmaya çalışıyoruz.” dedi.
Dernek Kadın Kolları Başkanı Sezer sözlerinin sonunda ise; “Dernekçilik gönül işidir, gönüllere girme işidir. Gönül vermek, emek vermek gerekir. Bu gönüllülük esaslı gönül kazanma işinde bizlere hiçbir zaman desteğini esirgemeyen sevgili Genel Başkanımız Serdal Seyyirden Beye, sevgili eşi Azize hanıma, Başkan Yardımcım İlayda hanıma ve Yönetim Kurulu üyelerimize buradan teşekkürü bir borç bilirim.” şeklinde konuştu.
Haber: Fatma Altınok